Hennepkwekerijen Piusplein en Kladseweg opgerold

BERGEN OP ZOOM / HOOGERHEIDE – Het 'hennepteam' van de politie heeft dinsdag drie plantages opgerold in Bergen op Zoom en omgeving. Daarbij is een 38-jarige inwoner van de Kladde aangehouden. De kwekerijen zijn ontdekt in woningen aan het Piusplein en de Kladseweg. Tijdens de actie is ook een inval gedaan bij een woonpand aan de Duinstraat in Hoogerheide.

Aan het Piusplein werd naar aanleiding van een aantal meldingen van overlast een kleine kwekerij met vijf planten geruimd. Ook alle kweekmaterialen zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Lepelstraat

In Lepelstraat trof het team in een woning aan de Kladseweg een grotere kwekerij aan van 99 planten. De 38-jarige bewoner van het pand werd daarbij aangehouden. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Hoogerheide

In een woning aan de Duinstraat werd een ontmantelde hennepkwekerij ontdekt. De kwekerij is geruimd. De bewoner kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Prioriteit

De politie en de gemeente geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad. Dit betreft onder meer geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties.

Onraad? Meld het!

Heeft u het vermoeden dat er bij u in de wijk een wietplantage is? Bergenaren die tips hebben over de mogelijke aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen deze doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Bron: Politie RE Zeeland/West-Brabant