Herkenningspunten in Bergse bossen ter bestrijding brand

BERGEN OP ZOOM – Het probleem is duidelijk; geef in het bos maar eens door waar je staat, als je bijvoorbeeld een brand wilt melden. Met speciale herkenningspunten moet dat makkelijker worden gemaakt.

Het is nog een plan en wanneer het wordt uitgevoerd is nog niet helemaal duidelijk. De gemeente gaat in samenwerking met de brandweer, de provincie en natuurbeheerders iets nieuws inzetten om de gevolgen van natuurbranden de verkleinen. In de bossen kunnen bezoekers, wanneer het eenmaal zo ver is, beter doorgeven waar zij zich bevinden. Er komen herkenningspunten, waarschijnlijk paaltjes met nummers of coördinaten, die aanduiden op welke locatie je bent.

Wanneer iemand dus bijvoorbeeld een brand -maar ook andere ongeregeldheden- meldt, is het voor hulpdiensten duidelijker waar ze moeten zijn. Dat moet het mogelijk maken om eerder in te kunnen grijpen en zo erger te voorkomen. Wanneer de herkenningspunten geplaatst worden gaat de gemeente inwoners  en recreatiebedrijven hierover nader informeren.

Foto: © Pixabay/Ylvers