Het 42e Bergse Sportgala komt er aan

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Op vrijdag 14 december vindt voor de 42e keer het Sportgala van de Gemeente Bergen op Zoom plaats. In Stadsschouwburg De Maagd worden de sportman, -vrouw, -ploeg, -vrijwilliger, -senior en sporter(s) met een beperking van 2018 uit onze gemeente gekozen en wordt de Christ van Wijk aanmoedigingsprijs uitgereikt.

Het 42e Rabobank Sportgala wordt een speciale editie met een avond vol sport, muziek en cultuur waar sporters en sportliefhebbers elkaar kunnen ontmoeten. Met de verkiezingen wil de Gemeente Bergen op Zoom sporters met een bijzondere prestatie eren en sporten en bewegen stimuleren. De sporters kunt u persoonlijk feliciteren met hun nominatie of titel tijdens een gezellige afterparty in de huiskamerfoyer van De Maagd.

Programma

De avond begint om 20:00 uur. Schouwburg De Maagd is open vanaf 19:30 uur. De prijzen zullen worden uitgereikt door speciale gasten. Het gala wordt tevens live uitgezonden op ZuidWest TV.

Commissie Sportverkiezingen Bergen op Zoom

De commissie Sportverkiezingen kiest jaarlijks de sportvrouw, – man, – ploeg, seniorsporter, sporter(s) met beperking en vrijwilliger van het jaar en moedigt een sporter aan met de Christ van Wijk Aanmoedigingsprijs. In 2018 voor de 42e keer. De verkiezingen zijn in 1976 voor het eerst georganiseerd. De commissie bestaat uit zes personen en heeft vanuit de gemeente Bergen op Zoom de opdracht om de sporttitels in Bergen op Zoom te bepalen en de uitreiking te organiseren. De commissie werkt met subsidie van de gemeente en met bijdragen van sponsoren.

Het aanmelden van kandidaten is vanaf nu mogelijk. Deze mogelijkheid sluit op 1 november. Het gaat om prestaties geleverd in de periode van 1 november 2017 tot 1 november 2018. Ga voor aanmelden en de voorwaarden naar www.sportgalaboz.nl. Kandidaten mogen zichzelf natuurlijk aanmelden, maar aanmelden mag ook door bestuurders, trainers, familie of andere betrokkenen worden gedaan.

Afbeelding: Pixabay / Michal Jarmoluk