Hij komt, hij komt… De Pietenschool van Sinterklaas!

BERGEN OP ZOOM – Dinsdagavond presenteerde Stichting Sint Nicolaas de nieuwe plannen en het uitgebreide programma voor 2017. Aan een lokaal vol onderwijzers. Dit jaar worden namelijk voor het eerst de Bergse scholen nauw betrokken bij de activiteiten en avonturen die de Sint en de Pieten hier beleven. Er komt zelfs een heuse Pietenschool…

Sinterklaas heeft hulp nodig. Hij was er natuurlijk niet zelf al om dat te vertellen maar was wel te zien in een in Spanje opgenomen videoboodschap. Bergen op Zoom bouwt maar door en er komen alleen maar kinderen bij. De Goedheiligman en de Pieten redden het niet meer zo, er moeten hulppieten bij komen. Daarom zijn alle scholen aangeschreven. De kinderen in de klassen gaan les krijgen en leren hoe je een goede hulppiet wordt.

Drukke tijden

De Sint krijgt het weer druk in Bergen op Zoom, net als de in 1915 opgerichtte Stichting Sint Nicolaas. Er was ieder jaar al een vol programma, met onder meer een intocht met pakjesboot, theatervoorstellingen, een Muziekspektakel, een lampionnenoptocht en het tv-programma Studio Pepernoot. Daar komt nu een heuse Pietenschool bij, met lesmateriaal voor in de klas inclusief online filmpjes en bezoek van de Sint. Maar ook een échte Pietenschool, tijdelijk ingericht in het Mollerlyceum. Daar worden zes klaslokalen aangekleed met thema's als feest, speelgoed, muziek, de weg weten, cadeas en cijfers & letters.

Die school zal enkele dagen voor de Bergse schoolklassen open zijn maar krijgt tevens aanvullende openingstijden voor andere bezoekers. De organiserende stichting hoopt hiermee via de scholen ook Bergse kinderen te bereiken die hun activiteiten nog niet bezoeken, 'want het Sinterklaasfeest is van ons allemaal'.

Meer weten over Stichting Sint Nicolaas? Klik hier!