HomeRide doet dit jaar ook onze stad aan

BERGEN OP ZOOM /UTRECHT – HomeRide is de jaarlijkse sponsorwielertocht van het Ronald McDonald Kinderfonds. En die maakt dit jaar een tussenstop aan de Bergse Boulevard. De sportievelingen zouden het fantastisch vinden als heel veel mensen ze komen aanmoedigen.

Er zijn ook hardlopers maar die gaan we hier niet zien, dat is vanuit startplaats Utrecht echt té ver. De deelnemende fietsers, die in 24 uur dik 500 kilometer wegtrappen, komen dit jaar wel in Bergen op Zoom terecht. Ze rijden in teamverband en worden tegen middernacht verwacht in het weekend van 23 en 24 juni. Een aantal Bergse vrijwilligers is druk bezig daar een mooi onthaal van te maken. Ze hopen er de nodige mensen te treffen die dit doel en de fietsers letterlijk en figuurlijk toejuichen. Er wordt een vrolijke happening van gemaakt, met onder meer een DJ.

Hart

De route is ieder jaar anders en heeft voor de tweede keer de vorm van een hart. Want 'Home is where the heart is', meldt de organisatie. En dat sluit natuurlijk helemaal aan bij de doelstellingen van het Ronald McDonald Kinderfonds, dat er met Ronald McDonald Huizen, huiskamers en vakantiehuizen in het land voor wil zorgen dat families met een ziek kind optimaal dicht bij elkaar kunnen zijn. Daarvoor moet deze actie geld genereren en dat lukt behoorlijk. In totaal is er al 655.177 euro gedoneerd, meldt de website.

Gezellig op adem komen

Dit jaar ligt Bergen op Zoom dus op de route voor de HomeRide fietsers. Niet alleen voor een doorkomst maar ook als tussenstop. Bij de sporthal aan de Boulevard kunnen de sportievelingen even op adem komen en de liefhebbers krijgen er zelfs wat verfrissingen aangeboden van de ernaast gelegen McDonald’s, als ze daar zin in hebben. Wat de Bergse vrijwilligers betreft moet het een feestelijk onthaal worden, dat ongeveer om half twaalf ’s nachts begint, als de eerste fietsers arriveren. Het helpt natuurlijk enorm als er dan heel veel Bergenaren staan om de dappere doortrappers te ontvangen en hen -heel toepasselijk- een hart onder de riem te steken. Iedereen is van harte uitgenodigd bij deze.

Meer weten over de HomeRide en/of doneren? Kijk eens op website.