Hond uit auto gezet: baasjes rijden lachend weg

Het zou gaan om een lichtgekleurde, langharige hond. De medewerkster van MultiCopy die getuige was van het voorval heeft deze signalementfoto aangeleverd. Deze is niet van het dier zelf maar het lijkt er volgens haar wel sprekend op. (Foto: MultiCopy Bergen op Zoom)

BERGEN OP ZOOM – In de omgeving van de Wouwsestraatweg/Gagelboslaan hebben onbekenden vanmiddag een hond uit de auto gezet en hebben het dier onbeheerd achtergelaten. Dat meldt een medewerkster van MultiCopy, die het letterlijk bij haar voor de deur zag gebeuren. De chauffeur ging er lachend vandoor; er zou nog een tweede identieke hond in de wagen zijn achtergebleven. Het loslopende dier zwerft nu door de omgeving; het is niet gelukt de hond te vangen. Inmiddels is de Dierenpolitie ingeschakeld waarbij het signalement van de hond is doorgegeven (zie foto). De viervoeter zou het laatst gesignaleerd zijn in de buurt van de snelweg.

De medewerkster van de printwinkel wist niet wat haar overkwam. "Ik hoorde een auto bij ons voor de deur stoppen en dacht eerst dat het klanten waren. Toen zag ik hoe de inzittenden een hond buitenlieten en er weer vandoor gingen." Ze kon alleen zien dat het om een grijze, vijfdeurs personenauto ging met een Nederlands kenteken. "Ik heb gelijk de dierenpolitie gebeld", zegt ze. De hond had nog geprobeerd achter de auto aan te rennen, maar kon de wagen niet bijhouden. Mensen die het dier zien, worden verzocht dit te melden bij de Dierenpolitie via telefoon 144.