Iedereen is welkom bij Cafe Atelier van Annemarieke van Peppen

BERGEN OP ZOOM – In de voormalige eetzaal van de Scheldeflat is het binnenkort weer goed toeven. Annemarieke van Peppen, bij velen bekend van het ‘Beweeg Me’ foto- en kunstproject, heeft hier een gezellig café ingericht. Hier moeten kunst, mensen en nieuwe initiatieven samenkomen als het aan haar ligt.

Het heet Cafe Atelier, zonder streepje op de e. 'Internettaal', noemt Annemarieke het. Dat geeft al meteen een beetje aan wat deze plek voor haar is. Ze houdt niet van statische kunst en fotografie. Haar projecten zijn eigentijds, moeten mensen betrekken en iets teweeg brengen. Zelf noemt ze het ‘inpact art’ en dat is wat ze hier ook voor ogen heeft.

Iedereen heeft een verhaal

Het ‘Beweeg Me’ project kennen de meeste mensen wel inmiddels. Annemarieke maakt zwartwit foto’s van mensen, die een voorwerp tonen dat voor hen heel belangrijk is, en tekent de bijbehorende verhalen op. Ze wil zeker niet alleen mensen die wat vaker in de publiciteit komen voor haar lens. Het idee is juist ook anderen te tonen want iedereen heeft een verhaal. Ze is daarom in de wijk Borgvliet gaan zitten, met de gedachte om bewoners te ontmoeten en met elkaar in contact te brengen.

Haar atelier zal tot voor kort in de Bernadettestraat maar dat pand moest leeg. De eigenaar heeft andere plannen. Toen viel haar oog op de ruimtes van de Scheldeflat en ze was meteen verkocht. Stadlander vond haar plannen leuk en besloot zowel de begane grond als de ruimte erboven ter beschikking te stellen. Nu is de ruimte beneden een zeer gezellig ogend en uitnodigend café en boven heeft ze haar atelier. Ze hoopt dat heel veel mensen de weg gaan vinden naar deze uitnodigen ogende ruimte, natuurlijk ook uit de wijk zelf.

Eerlijke producten

Op vrijdag 29 juni vindt de officiële opening plaats, van 17.00 tot 19.00 uur. Daarna is Cafe Atelier iedere woensdag tot zondag open, van 10.00 tot 17.00 uur. Iedereen is er van harte welkom voor een heerlijke koffie, thee en frisse drankjes als vers gemaakte yoghurtdrinks, sappen, frisdranken en zelfs verschillende soorten melk. Voor alcohol moet je hier niet zijn maar wie van fairtrade en biologisch houdt, kan er z’n hart ophalen. Lekker flexwerken op je laptop, studeren, gezellig bijpraten, je picknick laten verzorgen in het park ernaast, het kan hier allemaal. En de opbrengst komt weer ten goede aan de wijk. Daarvan gaat Annemarieke sociaal-culturele initiatieven ondersteunen.