IKC SanctaMaria loopt en kookt voor het Goede doel

BERGEN OP ZOOM – Op donderdag 5 april hield IKC Sancta Maria een actie voor het goede doel. Kinderen konden meedoen aan een ‘ïnnerschoolrun’ ; rondjes rennen in en rondom de school. Het leverde een mooi bedrag op voor Terre des Hommes.

Voor deze sponsorloop hadden de leerlingen van te voren geld opgehaald bij familie, vrienden en bekenden. Daarna konden leerlingen, ouders en andere belangstellenden genieten van een hapjesbuffet. Die versnaperingen waren gemaakt door ouders en de verkoop van deze hapjes was ook voor het Goede doel.

Uitleg

Het geld dat is opgehaald met de sponsorloop en het hapjesbuffet was dit jaar bestemd voor ’t Druppeltje, de Bergse winkel in de Lievevrouwestraat die geld verdient voor Terre des Hommes. De uitreiking van dat bedrag was afgelopen vrijdag. De leerlingen kregen een presentatie te zien over het werk van ’t Druppeltje en in groep 7 en 8 zijn medewerkers van ’t Druppeltje een middag op bezoek geweest om te vertellen over hun werk.

Al met al is er een flink bedrag opgehaald door de leerlingen en de ouders. Er werd een cheque overhandigd van maar liefst 4500 euro. Daar zijn ze bij ‘t Druppeltje en Terre des Hommes natuurlijk heel blij mee.

Foto: IKC Sancta Maria