BSD-raadslid trekt aan bel over fietsverkeer Anton van Duinkerkenpark

Door de onoverzichtelijke situatie maken (brom)fietsers gebruik van wandelpaden, wat volgens Van der Kallen leidt tot onveilige situaties. (Foto's: BSD/Louis van der Kallen)

BERGEN OP ZOOM – Raadslid Louis van der Kallen (BSD) vindt dat het Anton van Duinkerkenpark na de renovatie er niet veiliger op is geworden. Integendeel, zo constateert de lokale sociaaldemocraat: voetgangers hebben last van (brom)fietsers die illegaal over de wandelpaden rijden. Van der Kallen roept  het College van B&W op om maatregelen te nemen om het sluipverkeer van tweewielers te ontmoedigen: "Bijvoorbeeld door het plaatsen van slalomhekwerk aan de parkingang aan de Bredasestraat." Tegelijk moet het fietsverkeer over de reguliere fietspaden aangemoedigd worden, bijvoorbeeld door plaatsing van openbare verlichting. "Om fietsers ook in de winterse donkere dagen van dienst te zijn."

Het Anton van Duinkerkenpark is de afgelopen jaren mooi aangepakt, zo schijft Van der Kallen vandaag in een brief aan het College van B&W. "Dat is ook ontdekt door (brom)fietsers, die niet alleen het daarvoor bedoelde fietspad in gebruik hebben genomen, maar ook een andere (wandel)route door het park gebruiken als de fietsroute."

Heuveltje

De wielrijders worden hiertoe 'verleid' door de onoverzichtelijke sitiuatie, aldus het raadslid. "Fietsers, overstekend vanuit de Wouwsestraatweg, worden nu verleid gelijk heuvetje af het
park in te duiken en de route langs het water en over de bruggetjes te nemen, waarna ze tussen twee stenen door aan kunnen sluiten op de voor hen bedoelde route." De BSD'er heeft aan zijn brief een aantal foto's toegevoegd die de situatie verduidelijken.

Aantrekkelijker

De alternatieve route is voor aantrekkelijker voor de fietsende en brommende jeugd, zo stelt Van der Kallen. "Omdat de oversteek Wouwsestraat/Bredasestraat een voorrangssituatie voor hen is. Wandelende bezoekers van het park ervaren het park nu als onveilig voor hen. Zeker op momenten dat vele fietsers onderweg zijn naar school."