Minder treinverkeer in meivakantie

WEST-BRABANT / DORDRECHT / ROTTERDAM – Op zaterdag 28 april en zondag 29 april werkt ProRail aan spoorvernieuwing rondom Roosendaal. Ook het traject tussen Dordrecht en Rotterdam komt die week aan de beurt, net als het spoor bij Lage Zwaluwe. Als gevolg rijden er in de meivakantie soms minder of geen treinen.

Op het traject Breda-Roosendaal-Bergen op Zoom wordt op zaterdag 28 en zondag 29 april onder meer gewerkt aan het vervangen van ballast en dwarsliggers. Tijdens de werkzaamheden is op veel dagen geen treinverkeer mogelijk, aldus ProRail.

Grootste operatie ooit

ProRail is bezig met de grootste vernieuwingsoperatie sinds het ontstaan van het Nederlandse spoorwegnet. Het spoor rond Roosendaal is aan vernieuwing toe, om storingen zo veel mogelijk te voorkomen en om het treinverkeer op de langere termijn veilig en betrouwbaar te houden. Werkzaamheden worden zoveel mogelijk gecombineerd uitgevoerd, op tijdstippen dat er minder reizigers zijn: ’s nachts, in het weekend en in de (mei)vakantie.

Reisadvies

Door de werkzaamheden rijden er minder of geen treinen. De NS raadt reizigers aan rekening te houden met drukte, extra overstappen, vervangend busvervoer en langere reistijden. Het beste is om de reisplanner goed te raadplegen, mocht je toch van OV gebruik willen maken in dat weekend. Er zijn later die week overigens ook werkzaamheden bij Lage Zwaluwe en tussen Dordrecht en Rotterdam, daarvoor geldt hetzelfde advies.

Bron: ProRail / Afbeelding: Pixabay/Jiří Rotrekl