Zilveren erespeld Oorlogsgravenstichting voor Lia van de Poel

BERGEN OP ZOOM – Als dank voor haar werk als Consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Bergen op Zoom ontving Lia van de Poel donderdagmorgen een zilveren erespeld uit handen van Roel Broer, plaatsvervangend algemeen directeur Oorlogsgravenstichting.

Mevrouw Van de Poel neemt na 11 jaar afscheid als consul. In deze rol was hij sinds 2007 de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Bergen op Zoom en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Bergen op Zoom liggen 6 Nederlandse oorlogsslachtoffers begraven. Mevrouw Van de Poel is als consul opgevolgd door Paul Versijp.

375 consuls

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 375 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester. 

Over de Oorlogsgravenstichting
De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld. 

Foto's: Gemeente Bergen op Zoom (Erwin Stander)