In de rij voor een handtekening voor behoud Dirk van den Broek

BERGEN OP ZOOM – Ze zijn donderdag begonnen met handtekeningen verzamelen en aan het eind van de dag stond de teller al op ruim 1100. Vrijdagmiddag was de verwachting dat de 2000 ruimschoots gehaald ging worden. Zaterdag stonden mensen soms zelfs in de rij om een krabbel te plaatsen onder de petitie van de Noorgeestbewoners die bang zijn dat 'hun' supermarkt en winkelcentrum verdwijnen.

In een rapport heeft onderzoeksbureau DTNP aangegeven dat het voor de detailhandel in de gemeente beter zou zijn wanneer er iop wat minder locaties kleinere winkelcentra en supermarkten zaten. Daarbij worden het winkelcentrum in Noordgeest en deze hier gevestigde supermarkt als één van de voorbeelden gegeven van overtallige voorzieningen. Dat is de buurt behoorlijk in het verkeerde keelgat geschoten.

De steunbetuigingen komen overigens niet alleen van mensen uit de directe omgeving, uit de postcodes valt op te maken dat bezoekers zelfs van buiten de stad komen om hier inkopen te doen, én om een handtekening te zetten onder de petitie. Hiermee hopen de initiatiefnemers en de ondertekenaars een duidelijk signaal af te geven richting de Bergse politiek en het gemeentebestuur: 'De Dirk' en dit winkelcentrum moeten blijven!