In december 2016 is het zo ver: Rico versus Badr!

HALSTEREN / OBERHAUSEN – Volgens kickboks-website Mixfight gaat het gevecht tussen de Halsterse wereldkampioen Rico Verhoeven en Badr Hari nog dit jaar plaatsvinden. Plaats van handeling: het Duitse Oberhausen.

In december zou het zo ver moeten zijn, aldus de website. Die zich baseert op uitspraken van Jon J. Franklin, een CEO van Glory Sports International. Een jaar geleden al werd Verhoeven eens genoemd in een lijstje van Badr, waarin deze vechter potentiële matches noemde. Daarna werd het stil, totdat Rico in het sportprogramma Peptalk! inging op de woorden van presentator Jack van Gelder. Die vroeg zich af of het de Halsterse sportheld het op wilde nemen tegen Badr Hari. Dat wilde Verhoeven wel, hij daagde zijn opponent live uit. Het duurde heel even maar die reageerde uiteindelijk met ‘challenge accepted’.

Na veel getouwtrek tussen promotors is nu dan alles zo’n beetje rond. De match gaat plaatsvinden in Duitsland, Oberhausen. Ergens in december. Daarvoor heeft Verhoeven nog een andere grote klus te klaren. Hij moet op 9 september zijn wereldtitel eerst veiligstellen in een gevecht met de Braziliaan Anderson Silva. Dat speelt zich af in Trenton, de hoofdstad van New Jersey.