In gesprek met wijkagent Daphne Wansink in de bieb

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – De komende maanden kunnen bewoners en lokale ondernemers van de Bergse binnenstad iedere derde dinsdag van de maand binnenlopen in de bibliotheek aan de Kortemeestraat voor een praatje met de wijkagent. Het mag tijdens het inloopspreekuur over van alles gaan. Of je nu je zorgen wilt uiten, informatie wilt geven, vragen hebt of gewoon eens nader kennis wil maken met de wijkagent.

“Iedereen is welkom op het spreekuur. Wij doen ons werk voor de burger. Dat wil ik laten zien", zegt wijkagente Daphne Wansink. "Ik hoor graag van buurtbewoners wat er leeft en speelt, waar ze zich zorgen over maken wat betreft hun veiligheid of waar mensen last van ondervinden. Hopelijk wordt mijn beeld over wat er speelt in de Bergse binnenstad zo nog vollediger. Met die informatie kunnen wij weer gerichter aan de slag in de wijk. Maar ik wil ook graag vertellen over wat we wel en niet kunnen aanpakken. En in specifieke gevallen kan het ook zijn dat we met een bepaald probleem naar de gemeente stappen om te kijken wat we daar samen aan kunnen doen.” 

Van babbeltruc tot drugsoverlast

De komende maanden kunnen bewoners dus in het pop-up politiebureau in de bibliotheek terecht voor dit soort informatie. Maar natuurlijk ook met andere opmerkingen en meldingen over bijvoorbeeld drugsoverlast , parkeerproblematiek, overlast van verwarde personen, zorgen over babbeltrucs of fietsendiefstallen.

Het inloopspreekuur vindt dit jaar plaats op dinsdag 18 september, 23 oktober, 20 november en 18 december, van 13.30 uur tot 15.00 uur, in de bibliotheek aan de Kortemeestraat.