Informatieavond in Bravis ziekenhuis: ‘Meer dan diabetes’

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie). Op de foto (Bravis) internist M. Ezzathi: “. We kunnen tijdens deze avond dieper ingaan op onderwerpen die in de spreekkamer kort voorbijkomen.”

BERGEN OP ZOOM – Het Bravis ziekenhuis en Zorggroep West-Brabant begeleiden op een actieve wijze mensen met diabetes. Regelmatig vinden informatieve bijeenkomsten plaats over nieuwe ontwikkelingen en inzichten. Het thema van de bijeenkomst op woensdag 15 november is ‘Meer dan diabetes’.

Internist Mustafa Ezzathi: “We werken voor de diabeteszorg nauw samen met huisartsen. Het merendeel van mensen met diabetes is daar onder behandeling. De bijeenkomst van 15 november hebben we dus samen georganiseerd. We kunnen tijdens de avond dieper ingaan op onderwerpen die in de spreekkamer kort voorbijkomen.”

HypoBewust

Op het programma staat onder meer uitleg over de cursus HypoBewust. Ezzathi: “Veel mensen zijn bang voor een hypo. Deze wordt veroorzaakt door een te lage bloedsuikerspiegel. In de cursus leer je daarmee om te gaan, waardoor je de angst voor een hypo vermindert.”

Een ander onderwerp is depressie. “Het hebben van een aandoening als diabetes heeft een grote impact op je leven. Eén op de tien patiënten kampt met depressieve gevoelens. De medisch psychologen van het Bravis ziekenhuis leggen uit hoe je geestelijk fit kunt blijven.” Ook praktische onderwerpen komen voorbij, zoals diabetes en verzekeringen, rijbewijs en financiën. En er is een presentatie over mondhygiëne. De avond wordt afgesloten met een verrassende, muzikale toegift.

Aanmelden

De informatieavond vindt plaats in ziekenhuislocatie Bergen op Zoom en is gratis te bezoeken. Het volledige programma van de bijeenkomst staat op www.bravisziekenhuis.nl. Aanmelden kan tot 1 november via het aanmeldformulier op de website.

Informatiemarkt
In de Groene zaal van locatie Bergen op Zoom is op 15 november ook een informatiemarkt ingericht. Belangstellenden kunnen vanaf 18.00 uur tot 21.30 uur vrijblijvend binnenlopen. De informatiemarkt biedt demonstraties en voorlichting over diverse kanten van leven met diabetes, zoals voeding, bewegen en (medische) verzorging.