Informatiebord Klutsdorp zondagmiddag onthuld

KLUTSDORP – Op een aantal plaatsen in de gemeente verschijnen borden met informatie over veelal verdwenen en bijna vergeten gehuchten. Zondagmiddag werd zo'n informatiepaneel onthuld bij Klutsdorp, onder toeziend oog van bewoners en andere belangstellenden.

Wethouder Arjan van de Weegen heeft samen met Erik Verbogt, bedenker van dit initiatief, een nieuw infobord over Klutsdorp onthuld. Jaren terug lanceerde Verbogt een idee om de oude kernen in de gemeente weer zichtbaar te maken. Dat is met het project waar deze infoborden deel van uit maken in gang gezet. Dit is inmiddels het derde bord en in totaal moeten er vijf komen. Er is door de gemeente ook een ansichtkaart van Klutsdorp gemaakt.

Leerzaam

Bergen op Zoom telt oorspronkelijk maar liefst 14 kernen. Het plan is om ze weer zichtbaar te maken, samen met de leden van het Bergse Cultuurhistorische Overleg Platform. Via www.monumentenboz.nl is informatie te vinden over de gehuchten. Daar kunnen mensen zelf ook foto’s en informatie aan toevoegen. Via de site én via de infoborden wordt het nodige over die gehuchten verteld.