Inschrijving deelname aan Kijk Binnen Bij Bedrijven gestart

BERGEN OP ZOOM – Ook dit jaar organiseren Samen in de Regio en het Werkcentrum Brabantse Wal het evenement Kijk Binnen Bij Bedrijven (KBBB). Dit vindt plaats in de week van 12 tot en met 17 april. Bedrijven en organisaties op de Brabantse Wal worden opgeroepen om zich hiervoor in te schrijven en in de betreffende week hun deuren open te zetten voor scholieren, studenten, werkzoekenden en vrijwilligers.

“Voor ons is Kijk Binnen Bij Bedrijven een kans om de bezoekers alles te vertellen over de unieke technische opleidingen bij de vliegbasis”, vertelt Alina Kuijpers, Hoofd Bureau Arbeidsbenadering van de vliegbasis, over een eerdere deelname.

De arbeidsmarkt heeft het zwaar “Er zijn bedrijven die hun deuren moeten sluiten, goede krachten komen op straat te staan. Dit heeft allemaal invloed op de bedrijvigheid en de duurzame arbeidsmarkt in onze regio. Door er nu voor elkaar te zijn, werken we samen aan een vitale regio waar het prettig wonen en werken is. Daar hebben werkgevers ook belang bij,” zo licht Anita Karremans toe, om aan te geven dat deelnemen ook van grote maatschappelijke waarde is.

Jong talent behouden voor de regio

Het onderwijs heeft veel belangstelling voor Kijk Binnen Bij Bedrijven. Bedrijven en organisaties die hun deuren openzetten geven studenten en scholieren de mogelijkheid vragen te stellen en een beeld te vormen bij de werkzaamheden in de verschillende branches. Dit helpt enorm bij het maken van een studiekeuze.

Online deelname ook mogelijk

Bedrijven die vanwege corona er de voorkeur aan geven om zich online te presenteren is het goed te weten dat ook deze vorm van deelname mogelijk is. Door middel van één-op-één online gesprekken met een medewerker die vertelt over het bedrijf of door een korte promotievideo is het al mogelijk een beeld te schetsen van de werkzaamheden en bedrijvigheid.

Meedoen is gratis

Via de website www.kijkbinnenbijbedrijven.nl kunnen bedrijven en organisaties zich aanmelden. Belangstellenden oriënteren zich volop op deze website en maken keuzes welke bezoeken ze gaan brengen. Samen in de Regio raadt bedrijven en organisaties aan zo snel mogelijk zichtbaar te zijn op kijkbinnenbijbedrijven.nl. Vanaf 15 maart kunnen de belangstellenden zich aanmelden voor een bezoek.

Beelden bij dit artikel