Inschrijving Optocht op 1 februari 2020

BERGEN OP ZOOM / KRABBEGAT – De Stichting Vastenavend wil graag in contact komen met mensen die al vanaf 11-11 van vorig jaar weten dat ze met de komende Vastenavend met hun neus in de boter vallen. Het type mens dat er al maanden alleen over nadenkt hoe dat je op de beste manier invulling geeft aan het motto van 2020: ‘Dweil d’oew neus mar achternaar’, in de Optocht die op 25 februari door Bergen op Zoom trekt. Dat zijn de mensen van stavast. Mensen die hun neus er niet voor optrekken. Snuiters die ’t snotverdorie heel goed snappen en weten dat ze niet bij de neus genomen worden!

Kandidaten daarvoor wordt gevraagd zich op zaterdag 1 februari tussen 10.00 en 13.00 uur te melden bij de Optochtregelaars, die speciaal daarvoor aanwezig zijn in de Bibliotheek aan de Kortemeestraat nummer 17 in Bergen op Zoom. Daar wordt de inschrijving voor de Optocht van 2020 namelijk geregeld.

Gevraagd wordt om het van tevoren ingevulde inschrijfformulier alvast mee te brengen. Dat formulier is te vinden op de website van de Stichting Vastenavend. Iedereen met ’n neus kan meedoen. Mensen met een loopneus bijvoorbeeld kunnen met een loopgroep meedoen.

Voor mensen die vragen hebben over het Bergs dialect zijn specialisten van de Berregse Kamer aanwezig. Deelnemers die vorig jaar met Vastenavend ’n beker of trofee gewonnen hebben, wordt gevraagd om die bij de nieuwe inschrijving in te leveren.

Inschrijving Dweilbendfestival

Tevens is de muziekcommissie aanwezig en is het mogelijk om je band aan te melde voor ´t Dweilbendfestival dat op zondag de 23e februari plaatsvindt.

Tentòòngespreid

Tijdens de inschrijvingen kunnen de ontwerpers hun ontwerpen aanbieden voor de expositie Tentòòngespreid. Want dat is terug, en hoe! Of liever… waar! Tentòòngespreid opent haar Vastenavendexpositie ook in bibliotheek de Markiezaten, Kortemeestraat 17 en is vrij toegankelijk op vrijdag 7 februari tot en met zondag 1 maart (Kijkdag op de Kaai).

Optocht tribune

Ook dit jaar is er weer gelegenheid om de ‘nieuwe’ optocht route te aanschouwen vanaf de tribunes op de markt. Wees er op tijd bij want de kaartverkoop is al in volle gang. Alle informatie staat ook op www.stichtingvastenavend.nl/optocht.

Wil je een inspirerend filmpje zien? Even klikken!