Mathieu komt, ziet en overwint

Mathieu van der Poel op het erepodium, na zijn winst in de wereldbekercross. Volgende foto’s (onderin): Mathieu met aan zijn weerszijden Toon Aerts (links op de foto) en Eli Iserbyt. Bij de elite-vrouwen is Lucinda Brand opnieuw winnaar. (Tekst: Han Verbeem, foto’s: Wendy de Koning-Bogers)

BRABANTSE WAL / HOOGERHEIDE – Niet meer écht verrassend maar zeker zo spectaculair is de overwinning van Mathieu van der Poel, tijdens de Grand Prix veldrijden in Hoogerheide; de klassieker die naar zijn vader Adrie is vernoemd. Van der Poel ging met een eindtijd van 1:04 uur en 39 seconden over de finish en liet zijn rivalen vér achter zich. Als tweede kwam Toon Aerts over de streep, met 38 seconden afstand (1:05:17) en als derde Eli Iserbyt (1:05:22), beiden uit België. 

Van der Poel had ook in 2019 de klassieker op zijn naam staan, de laatste veldrit voor de wereldbeker. Datzelfde geldt voor Lucinda Brand bij de elite-vrouwen, die wederom aan top staat. Hier was de veldrit tot het laatst toe spannend met concurrente Annemarie Worst en is de strijd pas in de laatste seconden beslist in het voordeel van Lucinda. Zij finishte met een eindtijd van 45 minuten en 11 seconden. Annemarie volgde drie seconden later (45:14), met stip gevolgd door de Belgische Sanne Cant (45:15).