Inschrijving voor bedrijven en organisaties geopend

BERGEN OP ZOOM (ingezonden mededeling van Samen in de Regio) – In de week van 16 tot en met 21 maart organiseert Samen in de Regio de derde editie van Kijk Binnen Bij Bedrijven In 2019 goed voor 196 deelnemers en ruim 1800 bezoeken van belangstellenden. Bedrijven en organisaties op de Brabantse Wal kunnen aansluiten, om hun deuren open te zetten. Meedoen is gratis en belangstellenden een kijkje laten nemen, levert altijd wat op voor werkgevers, maatschappelijke organisaties en verenigingen. Het netwerk van Samen in de Regio is recent uitgebreid met meer partners uit het middelbaar onderwijs, VMBO en MBO. “We maken hen al warm voor Kijk Binnen Bij Bedrijven en met succes. Zij zien het als dé kans voor hun studenten en scholieren zich te oriënteren op keuzes die zij gaan maken”, vertelt Anita Karremans van Samen in de Regio.

Talent behouden voor de regio
Het is dichtbij huis, toch zijn studenten en scholieren niet altijd bekend met de mogelijkheden en de werkzaamheden bij bedrijven en organisaties op de Brabantse Wal. Binnen kijken helpt hen niet alleen om beter te weten wat het aanbod is. Nog belangrijker is het, dat zij ontdekken wat zij daadwerkelijk leuk vinden, waar hun interesse naar uit gaat. Het motiveert hen in hun studie en de kans is groter dat zij keuzes maken die bij hen passen. Op lange termijn profiteren werkgevers van de duurzame inzetbaarheid van deze talenten. In de regio!

Maatschappelijke bijdrage
“Wij roepen werkgevers van bedrijven en maatschappelijke organisaties op, om mee te doen. Ook als zij geen vacatures open hebben staan. De deuren open zetten, mensen binnen laten kijken, is van grote maatschappelijke waarde. Denk niet alleen aan talentontwikkeling en het behouden van talenten van jongeren. Ook voor werkzoekenden werkt het op die manier.

Verenigingen en vrijwilligers
Het is bekend dat er een roep is om vrijwilligers. Zet de deuren open, laat u van uw beste kant zien. De ervaring met Kijk Binnen Bij Bedrijven is, dat van het een het ander komt. Een nieuwsgierige die eens binnen komt kijken, raakt geïnspireerd en haakt gemakkelijker aan als vrijwilliger. 

Onder de aandacht bij het grote publiek!
Bedrijven en organisaties kunnen aanmelden tot en met vrijdag 14 februari via deze website. Hun melding op deze site genereert ‘kliks’ naar de eigen website, omdat belangstellenden zich vaak uitgebreid oriënteren. Met huis-aan-huis flyers, een campagne op social media en reclameborden langs de toegangswegen zorgt Samen in de Regio voor veel bekendheid over het evenement bij alle inwoners van de Brabantse Wal.

Belangstellenden aanmelden
Iedereen die graag eens binnen kijkt bij een bedrijf of organisatie kan zich vanaf 10 februari aanmelden, ook via de website www.kijkbinnenbijbedrijven.nl . Het is gratis en ieder kan zoveel