NieuwSjaardiner Samen in de Regio: Verwonderen doe je zo…

BERGEN OP ZOOM (ingezonden mededeling van Samen in de Regio) – “Bewandel de kromme paden, na elke bocht is er een kans mensen te verwonderen.” Frans Goenee, inspiratiemanager bij de Efteling was spraakmakend bij het NieuwSjaardiner van Samen in de Regio.

De binnenkomst bij het NieuwSjaardiner roept jeugdherinneringen op bij de gasten. Dat is apart als je naar een netwerk bijeenkomst gaat. Terug denken aan de middelbare schooltijd en de allerleukste herinneringen van een dagje Efteling. We zijn deze avond namelijk welkom op het Roncalli Scholengemeenschap en Frans Goenee van de Efteling komt spreken en zal iedereen verwonderen.

Gijs Proost geeft een persoonlijke ‘touch’ aan het ontvangst met voor ieder een eigen foto. Een foto met je mooiste lach, geen gekke-bekken-foto omdat je net uit de bocht vliegt in een Efteling attractie.

Welkom
Marlies van Lier, altijd bereid om de bijeenkomsten van Samen in de Regio op haar ongekend flatteuze wijze te presenteren geeft eerst de heren Ed Vreman, bestuursvoorzitter en Leo Goossens, conrector van het Roncalli het woord. “2019 was een jaar van vernieuwing met evenementen zoals Kijk Binnen Bij Bedrijven en nog meer verbinding met veel matches en nieuwe partners. Onderwijspartners sluiten aan. Dat is een belangrijke ontwikkeling voor de regio”. Dan stappen we de wereld van de Efteling binnen met Frans Goenee.

Frans Goenee verwondert het publiek
Gaan we naar de Efteling? Echt? Yes!”. De Efteling weet elk kind te verwonderen en tovert hun dag om tot een onvergetelijke herinnering. “Het gaat om story-doing”, vertelt Frans Goenee. De aandacht voor ‘klant- en gastbeleving’ zit bij de Efteling in het DNA. Ook bij de medewerkers! En dat is hoe je het verschil maakt. Met tal van voorbeelden maakt hij duidelijk waar het om gaat bij klanttevredenheid. “Bewandel de kromme paden, na elke bocht is er een kans mensen te verwonderen.” Het zijn de medewerkers die het doen. “Ook in uw bedrijf of organisatie. Neem hen mee, laat hen de kansen zien, die er zijn om de tevredenheid van uw gast of klant te verbeteren. Benut die kansen van af nu en groei toe naar die 9+ organisatie.” Met de melodie van het Carnaval Festival neemt hij afscheid. Niet alleen die melodie ook zijn verhaal blijft bij ieder nog lang in het hoofd zitten.

Dineren op school dankzij partners van de Samen in de Regio
De koks van S&L Zorg gaan de uitdaging aan. Op locatie een diner voor ruim 120 gasten verzorgen. Het is gelukt! Een knap staaltje planning en het nodige improviseren. De medewerkers van Pion Horeca en Promotie dat alles op rolletjes loopt , professioneel als altijd. Ook Sardonos Promoties willen we niet missen op zo’n dag. Studenten van Curio maken het de gasten gemakkelijk bij binnenkomst, een warm welkom. Dankzij een handigheidje dat Gebouw-T ons geeft, weet ieder zijn jas met gemak te vinden aan het eind van de avond. Samen met deze partners kan Samen in de Regio dit netwerkdiner waarmaken. Iets om trots op te zijn.

Samen in de Regio in 2020
We zijn zelf de baas over het programma van deze avond. Maar veel spreektijd gunnen we onszelf niet, het team van Samen in de Regio. Net genoeg om te vertellen dat Kijk Binnen Bij Bedrijven weer van start gaat, dat de partners kunnen rekenen op een zinvolle DialOOOgtafel in maart. “Wat 2020 nog meer brengt is ook aan jullie zelf”, Anita daagt de partners uit om met ons mee te denken. Zetten we de ‘betekenis economie’ op de agenda of ‘open hiring’? Zij mogen hun voorkeur laten weten.

Nieuw  in 2020 Taal werkt!
Deze avond introduceert Samen in de Regio Taal werkt! Miriam vertelt over de aanpak voor werkgevers. Met minimale voorbereidingen effectief aan de slag met taal op de werkvloer. Taal werkt! focust op taalonderwijs voor medewerkers die in Nederland naar school gingen en op latere leeftijd moeite hebben met lezen en schrijven. Zij schamen zich. Met een positieve boodschap en een juiste aanpak zijn zij te motiveren. Dat biedt Taal werkt! in een online Taalkit met kant en klare documenten voor de werkgevers. De taalaanbieders ondersteunen het programma. Met Samen in de Regio gaan zij aan de slag om de werkgevers te helpen.

Het werd ‘een latertje’
Na het diner en het nieuws van Samen in de Regio was er voor de gasten nog geen reden om naar huis te gaan. Napraten, bijpraten, elkaar informeren, netwerken of nog even kletsen. Het werd ‘ een latertje’. Samen in de Regio is blij met een netwerkavond waar zoveel belangstelling voor is, met een ongedwongen sfeer. Een avond waar de partners van het netwerk enthousiast over zijn.