Invallen politie vanwege hennepkwekerijen en witwassen

BERGEN OP ZOOM – Tijdens een actiedag heeft de politie vorige maand op acht locaties in Zeeland en West-Brabant onderzoek gedaan. In Bergen op Zoom is de politie bij drie woningen binnen gevallen. In totaal zijn drie woningen, twee auto’s, geld, drugs en hennepplanten in beslag genomen. Er werden drie mannen gearresteerd.

De politie startte een paar maanden geleden een onderzoek naar enkele hennepkwekerijen. Onder leiding van een officier van justitie werden eind oktober door het onderzoeksteam invallen gedaan in woningen in Ellewoutsdijk, Hengstdijk, Kortgene, Poortvliet, Tholen en Bergen op Zoom (Bredasestraat, Koningin Emmastraat en Ratelaarstraat). In Ellewoutsdijk werd de bewoner aangehouden. Datzelfde gold voor twee bewoners van twee woningen in Tholen en Bergen op Zoom.

Witwassen

Tijdens de doorzoekingen trof de politie in vijf woningen geld, twee auto’s, drugs en honderden hennepplanten aan. In drie andere woningen werden geen bijzonderheden gevonden. Deze spullen werden in beslag genomen. Daarnaast werden de drie woningen van de verdachten in beslag genomen. De woningen, auto’s en geld zijn in beslag genomen omdat vermoedelijk sprake is van witwassen. Justitie en politie onderzoeken of de mannen crimineel verkregen geld hebben witgewassen door goederen te kopen. De hennepkwekerijen en -planten zijn vernietigd.

Beperkingen

De drie bewoners zaten sinds eind oktober vast en zijn deze week, in afwachting van de rechtszaak, in vrijheid gesteld. Omdat het drietal aanvankelijk zogenaamde beperkingen kreeg opgelegd en meer verdachten moesten worden verhoord, is tot nu toe geen informatie over het politieonderzoek verstrekt. Het politieonderzoek loopt nog door.