Ivo Stuivenberg zoekt nog sterren voor zijn videoclip ‘Liefde, Waar is De Liefde’

BERGEN OP ZOOM / ROTTERDAM – Zelf noemt ie het Nederlandse soul, muziek met een verhaal en gevoel. Ivo Stuivenberg is zanger, muzikant, componist en schrijver van songs, niet per se in die volgorde trouwens. Hij heeft een eigen stijl maar vindt het ook heerlijk om in allerlei muzikale samenstellingen met anderen te spelen. Voor een van zijn nieuwe eigen projecten roept hij mensen op om mee te schitteren in zijn videoclip ‘Liefde, Waar is De Liefde’.

Door: Mireille Hoetelmans

Ivo groeide op in Bergen op Zoom, volgde onderwijs aan het Roncalli en vertrok op zijn achttiende weer zijn naar geboortestad Rotterdam, om rechten te gaan studeren. Als meester in de rechten vond hij echter niet zijn draai. Hij koos voor een compleet andere koers en schreef zich in aan het conservatorium. "Ik heb gekozen voor mijn idealen, niet voor het geëffende pad", zegt Ivo in gesprek met KijkopBergenopZoom.nl.

Wereldreiziger

De muziek bracht Ivo ook letterlijk in beweging en maakte van hem, zoals hij zelf zo mooi omschrijft, ‘een muzikale wereldreiziger’. In New York, Los Angeles, Brazilië, Noord- Afrika  en heel Europa speelde -en speelt!- de muzikant muziek in bars, zalen en op straat. Op een cruiseschip van de Holland America Line leerde hij het vak van entertainer. "Het communiceren met publiek, vaak dagelijks dezelfde gasten, werd soms heel persoonlijk en leverde mij contacten op over heel de wereld", vertelt Ivo. "Mijn koffer staat altijd klaar, vrienden en de muziek brengen mij rond de wereld."

Band met Bergen op Zoom altijd gebleven

Diezelfde muziek brengt Ivo geregeld terug naar Bergen op Zoom. Hij treedt hier nog altijd veel op en wil de Bergenaren graag betrekken bij zijn nieuwe project. De opgedane ervaringen van zijn reizen hebben ervoor gezorgd dat hij veel verhalen te vertellen heeft. Al die inspiratie is hij gaan verwerken in eigen muziek. Benieuwd naar of dit aan zou slaan bij het Nederlandse en Belgische publiek, deed hij afgelopen zomer mee aan de wedstrijd Talent der Lage Landen. Een zelfgeschreven nummer leverde de eerste prijs op. Daarmee was die vraag beantwoord en het stimuleerde natuurlijk tot meer eigen songs.

Met zijn nieuwe nummer ‘Liefde, Waar is de Liefde’ wil Ivo vertellen dat liefde de mens verbindt. Om die boodschap kracht bij te zetten, roept hij speciaal de Bergenaren op om mee te doen aan de videoclip. Waarom de inwoners van Bergen op Zoom? "Hier ben ik veel meer thuis, hier is de liefde", zegt Ivo stralend.

Voor het goede doel

De single is te downloaden via iTunes. Daarmee steun je meteen het goede doel, want de opbrengst gaat naar Stichting Volg de Wens, voor kinderen met een beperking. "Samen met alle deelnemers zo'n boodschap verkondigen, dat is toch een mooie gedachte in deze tijd van het jaar?", besluit Ivo gepassioneerd. Stiekem hoopt ie dat er ook nog een aantal bekende Bergenaren bij het initiatief aansluiten. Hij zou het geweldig vinden als zij daarmee in de voetsporen treden van Hakeem, LA The Voices, een Rabbi en vele anderen.

Hoe doe je mee?
Pak je smartphone, maak een video van jezelf en zing 2x 'liefde'. Stuur dit naar Ivo's Facebookpagina als videoboodschap, of app het naar hem: 06-15584872
Vervolgens komt je opname terecht in een dagelijks aangepaste videoclip en die kun je weer delen met al je vrienden, bijvoorbeeld op Facebook. Vergeet dan natuurlijk niet hen te vragen om ook mee te doen. Zo verspreidt de liefde zich over Nederland, Belgie en de rest van de wereld.

Foto: Mireille Hoetelmans