Sportverkiezingen Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM – In een goed gevulde schouwburg De Maagd werden vrijdagavond voor de 40e keer de Sportverkiezingen van de Gemeente Bergen op Zoom gehouden. Zeven sporters en teams vielen in de prijzen. De organisatie van Stichting Heroes for heroes werd uitgeroepen tot Sportevenement van het jaar.

Rico Verhoeven, inmiddels een wereldberoemdheid van formaat, kon wegens verplichtingen elders niet aanwezig zijn. Dat hij opnieuw tot sportman van het jaar was verkozen, is amper een verrassing. Al heeft het niets te maken met z’n recente overwinning op Badr Hari. De keuzes waren daarvoor al gemaakt. Zijn prijs is namens hem in ontvangst genomen door wethouder Yvonne Kammeijer, die er een kus bij kreeg van presentator Doniek Franken. Of ze die ook overbrengt aan de moderne gladiator is in het midden gebleven.

Luidkeels

Er hing een goede en dynamische sfeer in het theater. Dat kwam niet in het minst doordat sommige sporters heel wat aanhangers bij hadden. Dit bleek onder meer toen de 15-jarige basketballer Bas Leyte zijn aanmoedigingsprijs kreeg overhandigd, onder luidkeelse en bemoedigende reacties uit de zaal. Ook Rinus Knopjes zorgde voor een mooi moment. Hij is verkozen tot vrijwilliger van het jaar en vertelde geëmotioneerd deze erkenning natuurlijk zeer te waarderen, maar minstens zo geraakt te zijn door een recent ontvangeen sinterklaasgedicht met chocolade letter van een jonge pupil. Naast de huldigingen was er door de organisatie tevens gezorgd voor entertainment, dat de dynamiek van de avond alleen maar versterkte. Het publiek genoot zichtbaar.

Tevreden

Voorzitter Sportcommissie Loes Franken is blij met de uitkomst en het verloop van de avond: ”We kijken vol tevredenheid terug op de 40e editie. Mooi om te zien dat het echt leeft bij de sportliefhebbers in onze gemeente. Een recordaantal mensen heeft op hun favoriet gestemd en daarmee een belangrijk aandeel in de einduitslag gehad. Wij zijn heel tevreden. Op naar het 41e Sportgala op 15 december 2017.”  

De prijzen:

  • Sportman: kickbokser Rico Verhoeven
  • Sportvrouw: Bregje van Tongeren, danseres bij Boogie Down
  • Sportevenement: Heroes for Heroes
  • Sportploeg: sportschool Shintai
  • Christ van Wijk aanmoedigingsprijs: Bas Leyte (WBB Giants)
  • Sportvrijwilliger: Rinus Knopjes (Spado)
  • Seniorensportprijs: mountainbikers clinicteam Rijwieltoerclub De Pedaleurs
  • Sporters met een beperking: LG1 team hockeyvereniging Tempo

Foto's: Mireille Hoetelmans