Jan Koopman en Peter Apers erelid bij Bergse Stadsreuzen

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Donderdagavond zijn tijdens de algemene ledenvergadering van vereniging De Bergse Stadsreuzen twee trouwe leden in het zonnetje gezet. Jan Koopman en Peter Apers werden beiden tot erelid benoemd.

Jan is de man van het eerste uur bij de stadsreuzen. Hij geldt als één van de architecten van dit stukje volkscultuur in Bergen op Zoom, dat hier ruim 30 jaar terug op deze wijze werd geïntroduceerd. Hij heeft meegewerkt aan het bouwen van de reuzen en vervulde tevens een bestuursfunctie bij het oprichten van de vereniging. Jan was bovendien verantwoordelijk voor de kleding en zette daarbij steeds de puntjes op de i. Het Reuzenbloed zit in de familie want er is al een derde generatie Koopman lid van de club. Jan is een hardwerkende vrijwilliger met een groot hart voor de club. Tevens heeft hij de wijze waarop de Stadsreuzen de straat op gaan 'smoel' gegeven.

Fenomenaal

Maar ook Peter Apers werd benoemd tot erelid. Hij kwam in 1992 bij de club en gaat sindsdien trouw mee tijdens de vele reizen van de Stadsreuzen. De oud-voorzitter heeft contacten over de gehele reuzenwereld. Zijn kennis wat betreft reuzengroepen is fenomenaal. Naast het organiseren van de stoeten in Bergen op Zoom, is Peter tevens zeer actief met films ervan maken.

Dit jaar staan er voor de reuzen weer genoeg uitjes op ’t programma. Zo gaan de ambassadeurs van Bergen op Zoom een bezoek brengen aan Venlo (12 mei), Maastricht (2 juni) en Deurne (7 sept). Ook zijn zij te zien tijdens de Bergse Jeugdmonumentendag.

Meer weten? Bezoek deze Facebookpagina en/of website eens.

Foto: De Bergse Stadsreuzen (Facebook)