JazzBoZ richt zich op breed publiek met Berget Lewis, Do en Typhoon

Voorzitter Peter Mennes in gesprek met wethouder Evert Weys, en aansluitend met directeur Ed Vreman van Rabobank Zuidwest-Brabant, tijdens de bekendmaking van het programma. Daarbij door zorgt straatorkest Brandaris voor de muzikale omlijsting. Brandaris figureert ook op de achtergrondfoto van de nieuwe poster; orkestlid Roger van Dijk laat de zaal het ontwerp zien. (Tekst: Han Verbeem, foto's: Hans-Jorg van Broekhoven)

BERGEN OP ZOOM – De Bergse binnenstad kan zich in het weekeinde van 14, 15 en 16 juni opmaken voor een aansprekende editie van JazzBoZ. Voor alweer de 44e editie heeft de organisatie dit jaar een aantal ware publiekstrekkers weten te boeken; zoals Berget Lewis, Do en Typhoon. Donderdagmiddag maakte voorzitter Peter Mennes het programma bekend tijdens de perspresentatie in Gebouw-T.

Soulzangeres Berget Lewis is te zien en te horen op de Grote Markt en tijdens de Jazzdienst in de Grote Kerk treedt Do op – bekend van het toepasselijke nummer 'Hevaen'. In Bergen op Zoom zal ze tijdens de dienst een wat steviger repetoire ten gehore brengen, zo verklapt de organisatie.  Maar ook op de andere locaties in de binnenstad, zoals de Franse tuin van het Markiezenhof, staat een veelzijdig programma op de rol. Bijvoorbeeld hiphopper Typhoon met zijn Akoestische Veranda Sessie. Of de freestyle improvisaties van Tour d'Horizon. En… ook dit jaar mag Bergen op Zoom wederom Michael Varekamp verwelkomen – inmiddels een bekend gezicht tijdens de JazzBoZ.

Jazzborrel

En wat staat Bergen op Zoom nog meer te wachten in het derde weekeinde van juni? UIteraard de vaste programmaonderdelen: de streetparade, de Vallery Sound Big Band op het Beursplein, jeugdjazz op de vrijdagmiddag, optredens in de Bergse horeca met Jazz en Route, en zaterdagmiddag de allergrootste jazzborrel van Nederland op de Grote Markt. Het is slechts een greep uit het rijkgevulde en veelzijdige muziekaanbod van JazzBoZ 2019. Met wederom Rabobank Zuidwest-Brabant als hoofdsponsor! Op enkele besloten bijeenkomsten na, zoals de Jazzperience op donderdagavond 13 juni, is alles gratis toegankelijk.

Jazzperience

Over Jazzperience gesproken: het belooft een uniek event te worden op een nu nog geheime locatie. Alles wat de organisatie erover kwijt wil, is dat ze de hoogte ervoor ingaan. Dat belooft wat… Klik hier voor meer informatie.