Nieuw onderkomen voor Werkcentrum Brabantse Wal

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – De nieuwe plek van het Werkcentrum, aan de Rooseveltlaan 148, is donderdag aan het eind van de middag officieel in gebruik genomen door de drie wethouders van de Brabantse Wal-gemeenten. Deze locatie is veel centraler gelegen en makkelijker bereikbaar dan de vorige.

De opening werd verricht door de drie wethouders die Werk en Inkomen in hun portefeuille hebben: Koos Krook (voorzitter bestuur Intergemeentelijke Sociale Dienst en wethouder van Steenbergen), Lars van der Beek ( wethouder Woensdrecht) en Barry Jacobs (wethouder Bergen op Zoom). Het werkcentrum Brabantse Wal is een samenwerkingsverband dat bestaat uit deze drie gemeenten, het Werkgeversservicepunt (WSP) West-Brabant, het SROI-punt, regionale uitzendbureaus, het Grens Informatie Punt en Samen in de Regio.

Veelomvattend

Deze partijen doen er alles aan om vacatures te vervullen met geschikte kandidaten vanuit de Brabantse Wal. Door deze samenwerking kan het Werkcentrum een uitgebreid pakket aan diensten aanbieden. Een voorbeeld hiervan is het organiseren van evenementen voor werkzoekenden. Tevens beschikt het Werkcentrum over actuele informatie betreffende de arbeidsmarkt en zo wordt actief informatie versrekt aan werkgevers en werkzoekenden.

Maatwerk

De drie bestuurders kregen van de medewerkers een korte presentatie. Uit de gedeelde verhalen werd duidelijk dat het invullen van een functie met de juiste kandidaat met name gaat om maatwerk, volhouden en soms ook omgaan met tegenslag.

Foto (bewerkt): Gemeente Bergen op Zoom