JazzBoZ verlengt contract met Rabo

Wederom is JazzBoZ erin geslaagd om formaties en artiesten van wereldfaam te contractereren (foto's: www.jazzboz.nl). De samenwerking met hoofdsponsor Rabo is bovendien twee jaar verlengd. Peter Mennes (JazzBoZ) en Ad Vreman (Rabo) bezegelen het akkoord met een handdruk (foto: Mireille Hoetelmans).

BERGEN OP ZOOM – Goed nieuws bij de bekendmaking van de programmering van het 41e JazzBoZ weekeinde: hoofdsponsor Rabo heeft besloten de financiële ondersteuning de komende twee jaar voort te zetten. JazzBoZ-voorzitter Peter Mennes en directievoorzitter Ed Vreman van Rabobank Zuidwest-Brabant ondertekenden bij deze gelegenheid het document dat de samenwerking hernieuwt. Applaus bij de aanwezigen, maar de belangstelling gaat vooral uit naar de muzikale invulling van het evenement op 20, 21 en 22 mei. Hieronder enkele 'highlights' uit het programma:

De 41e editie van JazzBoZ (in de volksmond nog steeds het Bergse Jazzweekend genoemd) brengt optredens op diverse vertrouwde lodaties in de binnenstad, zoals de tent op de Grote Markt en podia op het Beursplein, en de Fortuinstraat. Ook zijn er optredens in Gebouw-T en De Stoelemat. Op zondag is er een jazzdienst in de Gertrudiskerk (Grote Kerk) met de jazzlegende Madelaine Bell. Deze 'Grand Lady of Gospel' heeft met haar 74 jaar een stem die klinkt als een klok!

Vrijdag 20 mei

Vrijdag begint de 41e editie van JazzBoZ met een aantal educatieve projecten, zoals het basisschoolconcert FanJAZZtic in De Stoelemat en JazzBoZ The Battle -voor eerstejaarsleerlingen uit het voortgezet onderwijs- in Gebouw-T. Deze muzikale sessies zijn overdag. Op de vrijdagavond zijn de 'volwassen' evenementen in de binnenstad, zoals New York Round Midnight in De Maagd. Daar ademt de sfeer van de beroemde nachtclubs op Broadway. In de tent op de Grote Markt speelt onder anderen Circo Simonelli (met instrumentale powerfunk) en Kraak & Smaak. In Gebouw-T zijn te horen: OD Rock&Blues Band, en de Nederlandse bluesformatie King of the World. Verder is Mo Rooneh te horen, ft. Peter Janssen, en de vrijdag sluit af bij De Moor met een afterparty van DJ WcoolJ.

Zaterdag 21 mei

Op de Grote Markt  spelen zaterdag onder anderen Red Jackets (Het Brandarisconcert), Barnyardtea, Cream Colored Ponies en Lefties Soul Connection. Verder zijn er 'street parades' door de binnenstad van de Ohno Jazzband, K Street, Red Jackets en Rue D'Anvers. Op het podium op het Beursplein kunnen de bezoekers luisteren naar optredens van o.a. Poubelle d'Or, Brasta la Vista en Madelaine Bell. Verder zijn er optredens in de Fortuinstraat van Here We Are en een concert van de Koninklijke Luchtmacht in De Maagd. Ook nu is er een afsluiting bij De Moor, ditmaal met DJ Dunya.

Zondag 22 mei

Om twaalf uur is de viering in de kerk met Madelaine Bell & K-Street; daarna gaat het los in de binnenstad met de optredens op de podia. De Grote Markt brengt Cor Bakker ('bekend van radio en tv') en aansluitend het kikker-kinderconcert van Lowys Porquinstichting. Ook Sven Hammond laat zich horen op de Markt. Het Beursplein wordt een swingend gebeuren met gypsy-jazz van Opus Moderandi, Sarah Jane en Get Brassed. Rik Cornelissen & Teus Nobel treden op in de voormalige synagoge aan de Koevoetstraat. En: er volgt, op een nog te bepalen locatie, ook zaterdag een sessie van Mo Roneeh & Peter Jansen. In de Fortuinstraat spelen de muzikanten van Greenlight. Eveneeens op nog nader te bepalen plaats wordt zondag een speciale filmdocumentaire vertoond van 'New Orleans aan de Schelde', aangeboden door sponsor Rabo.

Voor het volledige programma en de achtergronden van de artiesten, bekijk de website van JazzBoZ

Bekijk óók het fotoalbum van de programma-presentatie van vrijdag 18 maart