Jeroen Slokkers verkoopt Vastenavondmedailles voor bestrijding MS

BERGEN OP ZOOM – Ze zijn te koop voor maar één 'bonneke', de medailles die Jeroen Slokkers dit jaar bij zich heeft tijdens de Vastenavond. Op de volledig handgemaakte penningen staat "MS, me lòòpe d'r nie vor weg", een verwijzing naar het motto én naar de strijd die zijn zus voert sinds die ziekte bij haar werd geconstateerd. Een verwijzing ook naar de tocht die jeroen, zijn zus Jacqueline en een team van familie en vrienden later dit jaar gaan maken.

Drie jaar geleden werd bij Jacqueline de primair progressieve vorm van Multiple Sclerose ontdekt, na een lange periode van onherleidbare klachten. Een klap die zijzelf, haar gezin en andere dierbaren zoals haar broer, nog altijd maar deels te boven zijn gekomen. Gelukkig is er wel een enorme vechtlust door ontstaan en mede daardoor is er nu Team Jacqueline, het team dat in het weekend van 11 juni de Mont Ventoux te voet gaat beklimmen.

Klimmen tegen MS, heet het event officieel, en je kunt er met teams van 12 mensen te voet of te fiets aan deelnemen. Jacqueline heeft een team van met name familie verzameld, Jeroen incluis, en gaat die klim maken! De deelname kost 6000 euro per team en de opbrengst gaat natuurlijk naar MS-gerelateerde goede doelen. Leden van de stichting mogen zelf bepalen waar het geld aan wordt besteedt. Jacqueline wil graag dat het naar research gaat, in de hoop dat er snel remedies komen die anderen deze ziekte besparen.

Familie-actie

Om aan het benodigde deelnamebedrag te komen hebben de teamgenoten al van alles gedaan en ze zijn nu dan ook ruim over de helft. De door Jacquelines familie gemaakte medailles moeten dat bedrag verder op gaan schroeven. De Vastenavondvierders onder hen gaan dus niet zonder een zwik van die penningen op pad en verkopen ze voor een Leutneutbon per stuk. Jeroen kondigde de actie dit weekend aan op Facebook en kreeg meteen veel reacties, online maar ook in de stad. Hij vertelt: "Het was een idee van Kim, mijn partner. Andere familieleden hebben ze gemaakt en ik ben een van degenen die ze verkoopt. Zo werken we er allemaal aan mee. Dat schept best een band."

Wie bang is Jeroen niet tegen te komen kan hem voor de zekerheid een e-mail sturen en er een reserveren. En er zijn meer manieren om deze bijzondere familie-onderneming en het goede doel te steunen. Via de website van team Jacqueline kan gedoneerd worden. Jeroen: "Dat is al best veel gedaan. We zijn af en toe verbaasd en geroerd door het feit dat mensen die we niet of amper kennen een bedrag overmaken. Dat sterkt ons natuurlijk enorm. We gaan die lastige berg dan ook zeker bedwingen! Ik wacht alleen met trainen nog wel tot na de Vastenavond…"

Muzikale happening met onder meer Maarten van Praag

Een andere actie van Team Jacqueline is de benefietmiddag die ze willen houden, op zondagmiddag 3 april. Jeroen legt uit: We zijn nog op zoek maar een locatie en een deel van de invulling maar één indrukwekkend programma-onderdeel hebben we al. Ik ben bevriend met Maarten van Praag, die met zijn toenmalige band City to City een grote hit scoorde met het nummer The Road Ahead. Hij wordt continu gevraagd overal pro Deo te komen optreden maar voor ons doet hij dat graag. Ik vind het geweldig dat hij een song met zo'n toepasselijke titel wil komen spelen."

Natuurlijk blijft het niet bij één liedje, en als het aan Team Jacqueline ligt ook zéker niet bij één optreden. Daar gaan ze zich de komende weken eens verder over buigen maar wie tips of ideeën heeft is van harte welkom deze te melden. Stuur dan een e-mail naar Jeroen of meld het op de Facebook pagina van Jacqueline en haar team.

http://deelnemers.klimmentegenms.nl/projects/team-jacqueline

Tekst en foto's: Hans-Jorg van Broekhoven