Jilt wil laten zien hoe leuk en duurzaam ruilen kan zijn

BERGEN OP ZOOM – Jilt is een initiatief van Jacqueline Tak en Irma Lobbezoo, in het leven geroepen om spullen een tweede of misschien wel derde leven te geven. Wat de een niet meer nodig heeft, kan iets zijn waar de ander heel blij mee is. Op zondag 10 april organiseren de dames weer een ruilbeurs, deze keer in wijkcentrum De Moerkens.

Door: Mireille Hoetelmans

“Voor ons is dit de derde ruilbeurs die we organiseren”, vertelt Irma. Het idee kwam enkele jaren geleden overgewaaid uit Amerika, via een vriendin van Irma en Jacqueline. “De gedachte is dat je met jouw ‘overschot’ andere mensen soms heel blij zou kan maken”, vult Jacqueline aan. Soms ligt de nadruk van hun bijeenkomsten zelfs op bepaalde artikelen. De ruilbeurs van 10 april heeft het thema ‘doorgeef cadeaus, boeken en kleding’ meegekregen.

Hoe werkt het?

Heb je dat verjaardagscadeau wat je echt niet gaat uitpakken, het boek al uit en de kleding aan de kapstok gehangen? Dan breng je dat gewoon in! Voor ieder artikel ontvang je dan een muntje waarmee je weer dat ene boek, cadeau of kledingstuk naar keuze vindt , waar je wél blij van wordt! “We hopen natuurlijk daardoor allemaal blije gezichten te kunnen zien, als de spulletjes een nieuwe eigenaar vinden”, zeggen de dames.

Jilt heeft gekozen voor wijkcentrum De Moerkens vanwege de ruime parkeermogelijkheden, waardoor de beurs goed bereikbaar is voor iedereen. “Wij willen met dit initiatief laten zien dat het leuk is om een ander blij te maken met jouw ‘afdankertjes’ en zeker ook veel duurzamer.” De ruilbeurs van 10 april begint om 10.00 uur en duurt tot 13.00 uur.

Meer weten over Jilt? Je vindt ze op Facebook.

Foto: Mireille Hoetelmans