Jonge vrouw steelt telefoon op terras Grote Markt tijdens soort babbeltruc

BERGEN OP ZOOM – Vrijdagmiddag is op het terras van Biercafé 't Locomotiefke een telefoon gestolen. Een vrij jonge vrouw met een wat 'exotische uitstraling' wist met een soort babbeltruc het toestel te stelen, terwijl ze naast de eigenaresse van het apparaat stond.

Op door het café gemaakte en door een bezoeker op Facebook geplaatste beelden van een terrascamera, is duidelijk te zien hoe de vrouw de klanten af gaat met een papier. Dat houdt ze hen voor en er staat een wat onduidelijk verhaal op, dat ze in gebrekkig Nederlands probeert toe te lichten. Ze legt het vel op een gegeven moment ook weg op een tafeltje, is duidelijk te zien. Bij het weer oppakken van het papier pakt ze de smartphone van de dame op het terras mee en steelt die vervolgens. De eigenaresse merkte dit natuurijk pas toen de dievegge al lang gevlogen was.

Geen politie helaas

Café-eigenaar Joep Blokland vertelt: "Er is natuurlijk meteen naar de politie gebeld. Die vertelde dat er online aangifte van moest worden gedaan. Ze wilden ook niet komen, terwijl die dievegge toch nog niet ver kon zijn toen we dit meldden. Dat is wel een beetje jammer." De beelden zijn online gezet in de hoop dat mensen de stelende vrouw herkennen. De aangifte is inmiddels gedaan. Wie tips heeft kan deze melden bij de politie: 0900-8844