Jongeman scheurt over weekmarkt met scooter

BERGEN OP ZOOM – Donderdagmiddag is een 21-jarige Bergenaar in de Keizerstraat aangehouden. Kort daarvoor had hij op zijn scooter met zeer hoge snelheid over de weekmarkt gereden. Daarbij is één man gewond geraakt.

Donderdagmiddag omstreeks 15.45 uur trok de jonge brokkenpiloot met zijn hoge snelheid de aandacht van een motoragent. Die ging vervolgens achter hem aan. De scooterrijder was echter niet van plan om in handen van de politie te vallen en deed er alles aan op dit te voorkomen. Op een zeer roekeloze manier reed de jongeman met hoge snelheid tegen het verkeer in, over trottoirs en fietspaden. Een andere motoragent probeerde hem de pas af te snijden nadat hij dwars door het Anton van Duinkerkenpark was gecrosst. Ook toen minderde de wegpiraat geen vaart, waardoor de motoragent hem maar ternauwernood kon ontwijken. 

Ongeremd

Met twee motoragenten met licht en geluidssignalen in zijn kielzog, reed de scooterbestuurder hard richting de Stationsstraat, waar op dat moment de weekmarkt stond. Daarover liepen enkele honderden mensen. Niet geremd door de wegversperringen, scheurde de man die straat in. Omdat het te gevaarlijk was om daar verder te achtervolgen stopten de motoragenten.

Behulpzame burgers

Tussen de kramen probeerde een man de verdachte tot stoppen te dwingen, maar werd vervolgens aangereden. Hij raakte zelfs gewond en moest zich laten behandelen in het ziekenhuis. Door deze actie viel de verdachte wel van zijn scooter en kon worden vastgegrepen door omstanders. Hij wist zich echter los te rukken en zette het op een lopen. Daarbij probeerde hij zijn achtervolgers de weg te belemmeren door enkele geparkeerde fietsen voor hun voeten te gooien. Ondertussen kreeg één van de motoragenten van omstanders door waar de verdachte zich bevond.

Poging doodslag

Uiteindelijk werd de snelheidsduivel in de Keizerstraat in de boeien geslagen. Hij is overgebracht naar het politiecellencomplex in Breda en krijgt poging tot doodslag ten laste gelegd.

Bron: Politie.nl