Jubileum en heropening New Face in teken goede doel

BERGEN OP ZOOM – In 2018 bestaat schoonheidsinstituut New Face 30 jaar. Dat moet natuurlijk gevierd worden. Eigenaresse Lia Slappendel doet dat met haar klanten maar ook voor een heel bijzonder goed doel.

Na een grondige verbouwing vindt de heropening van New Face plaats op 17 februari, met een open dag vol demonstraties, een loterij en de introductie van nieuwe behandelingen. Daarnaast heeft Lia iets moois bedacht als alternatief voor de cadeautjes die mensen vaak geven bij zulke gelegenheden. Ze zet een box weg waar mensen, al dan niet in een envelop, hun donatie in kunnen doen voor de stichting Look Good Feel Better. Dat heeft ze in haar uitnodigingen ook zo aangekondigd.

Belangrijke momenten

Look Good Feel Better organiseert verwenmomenten voor vrouwen met kanker, waarbij ze heerlijk verzorgd worden. Doordat ze er daarna beter uitzien, voelen ze zich meestal ook beter. Al is het soms maar even, dat zijn belangrijke momenten voor zieke mensen. Niet alleen hoopt Lia een mooi bedrag op te halen voor deze stichting, er kunnen in februari bij haar ook mensen met kanker zich aanmelden voor een gratis behandeling.

Nieuwe methode

Verder wil de eigenaresse van het schoonheidsinstituut natuurlijk vooral een mooie dag maken van de heropening, met de nodige aandacht voor haar vakgebied. “Ik ben al 30 jaar werkzaam als schoonheidsspecialiste”, vertelt ze. “Maar ik heb me de laatste tien jaar vooral gespecialiseerd in huidverbetering en definitief ontharen.” Overbeharing is met name voor vrouwen soms een serieus probleem, legt Lia uit. Ze wil die dag de nieuwste methode laten zien. Vrijwel pijnloos en gecertificeerd, zodat haar klanten dit van de zorgverzekering vergoed kunnen krijgen. Die aanpak is minder afhankelijk van huids- en haarkleur en daardoor komen er veel meer mensen voor in aanmerking. Om het te introduceren biedt ze tijdelijk een vijfde behandeling gratis aan als je er vier boekt.

Foto: Sophie van Eekelen