Kijken is een kunst: leerlingen Roncalli organiseren expositie in Stadskantoor

De expositie is donderdagavond officiëel geopend door wethouder Barry Jacobs. De werken zijn de komende tijd in de ontvangsthal van het Stadskantoor te zien. (Tekst en foto's: Han Verbeem)

BERGEN OP ZOOM – Kijken is een kunst. Dat brengen de leerlingen van het Roncalli in praktijk. Onder leiding van mede-leerlinge Amber van Twillert organiseerde een groep vierdejaarsleerlingen een expositie in de hal van het Stadskantoor. Donderdagavond was de feestelijke opening, door wethouder Barry Jacobs. Daarbij aanwezig waren ook de jeugdige organisatoren, kunstenaars, leerkrachten en ouders.

Het gaat om een schoolopdracht vanuit het vak CKV (Culturele en Kunstzinnige Vormgeving). "Het is geweldig hoe jullie het allemaal voor elkaar hebben gekregen", zo sprak hij de groep toe. "Jullie hebben zel de contacten met de kunstenaars gelegd en de gemeente gestrikt om de tentoonstelling ook daadwerkelijk een plek te geven." De wethouder stak zijn bewondering niet onder stoelen of banken. "Mijn complimenten. Jullie wacht een gouden toekomst… dat kán niet anders!"

Vier seizoenen

De Roncalli-leerlingen hebben de expositie samengesteld rondom de vier seizoenen. Daavoor hebben een aantal regionale kunstenaars werkstukken aangeleverd. Het zijn werken van Willem Beerman (Wouw), Art Collectie Vrouwenstreken (Steenbergen) en Martin en Reina Valkhoff (De Heen). Deze zijn opgesteld in de ontvangsthal aan de zijde van Plein XIII.