KijkOp App: over zes dagen nieuws en aanbod uit de buurt op je smartphone

Op dinsdag 14 maart vindt de lancering van de gratis KijkOp App plaats. iPhonegebruikers kunnen dan heel gemakkelijk het nieuws en aanbod uit de buurt op hun smartphone bekijken. En een week later is het de beurt aan alle Androidbezitters.

Bij de ontwikkeling van deze app is er niet over één nacht ijs gegaan. We zijn vorig jaar gestart met de ontwikkeling van de KijkOp App. Toen KijkopBergenopZoom.nl werd gelanceerd hadden we niet verwacht dat we ook zo snel een KijkOp App zouden kunnen, maar ook willen ontwikkelen. Onze visie was bij aanvang heel duidelijk: je moet pas een app ontwikkelen als er werkelijk behoefte aan is. Deze moet dagelijks benut worden door de gebruikers en niet alleen omdat het een nieuwigheidje is. In dat laatste geval verdwijnt een app snel tussen de vele anderen. KijkopBergenopZoom.nl wordt vanaf de introductie goed bezocht. Het aantal bezoekers blijft stijgen. We denden dan ook dat de Kijkop App dagelijks gebruikt gaat worden en dat deze een plaatsje krijgt op het beginscherm van veel smartphones.

Simpel en goed

De versie 1.0 is het begin van een traject waarin de KijkOp App verder zal worden ontwikkeld. De ontwikkeling van een goede app is een lang en moeilijk traject. Een zoektocht naar een app die simpel is en die vooral goed werkt. We denken met deze eerste versie een stap in de goede richting te zetten. Geleidelijk aan zullen we de ervaringen van gebruikers verwerken in aanpassingen die leiden tot versie 2.0.

Gebruiksvriendelijk

De nieuwe app biedt dezelfde informatie als de website KijkopBergenopZoom.nl. Hij is voor een smartphone overzichtelijk en heel gebruiksvriendelijk. Eenvoudig kan het lokale nieuws worden bekeken. Dat geldt ook voor het aanbod van winkels, horeca en bedrijven en voor de berichten van verenigingen en ideële organisaties. De app kan op 14 maart worden gedownload op een iPhone. Een weekje later wordt de app voor Android gelanceerd.