Kijkshop blijft toch in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOOM – Vorige week nog was het nieuws dat de Kijkshop de gemeente Bergen op Zoom ging verlaten. Inmiddels zijn er nieuwe gesprekken geweest met de eigenaren van het pand. De winkel blijft voorlopig gewoon zitten.

Toen V&D failliet ging zei de curator de huur van de Bergse vestiging op. De Kijkshop huurde onder bij die organisatie dus ook dat contract verviel. Er waren vervolgens gesprekken met de eigenaren van het pand, investeringsmaatschappij A.S.R. Vastgoed, maar die leverden in eerste instantie niets op. De Kijkshop besloot de locatie en zelfs Bergen op Zoom te verlaten. Het personeel had al te horen gekregen dat dit de laatste week was voor de winkel maar dat ze wel elders werk aangeboden zouden krijgen. Inmiddels is die beslissing dus terug gedraaid.

Nieuwe huurovereenkomst

Vandaag mailde Martine Ansems, Manager Marketing Communicatie bij de Kijkshop, alsnog goed nieuws voor het personeel en voor de stad: "We zijn blij te kunnen melden dat het filiaal 1058 Bergen op Zoom gewoon open blijft. Kijkshop heeft een nieuwe huurovereenkomst kunnen sluiten met de eigenaar ASR." Of het een langdurig contract betreft en in hoeverre het winkelconcern voornemens is ook op termijn te blijven, zegt het korte persbericht niet. De woordvoerster was niet bereikbaar voor nadere telefonische toelichting.