Kijkshop moet weg uit V&D pand

Update, 6 april 17.25

BERGEN OP ZOOM – Het faillisement van V&D heeft ook gevolgen voor andere winkels. Inmiddels heeft het personeel van de Bergse Kijkshop vestiging te horen gekregen dat dit filiaal op 16 april de deuren gaat sluiten. De curator heeft de huur opgezegd.

De Kijkshop, onderdeel van het Zweedse concern Listérus & Partners Capital Advisors, huurde onder bij V&D. De curator van dat failliete bedrijf heeft de huur opgezegd, dus moet ook deze winkel eruit. Pandeigenaar A.S.R. Vastgoed is nog wel in gesprek met het detailhandelconcern maar dat leverde tot nu toe niets op. Als de deuren op 16 april sluiten krijgt de winkelketen nog een week om het pand leeg op te leveren en dan dienen de sleutels worden ingeleverd. KijkopBergenopZoom.nl vroeg het Nederlandse hoofdkantoor van Kijkshop om een reactie op de kwestie. Een woordvoerster meldt dat er geen ontslagen gaan vallen maar zegt niet toe dat er een filiaal in deze gemeente blijft. De Kijkshop wil zo veel mogelijk een 'landelijke dekking' maar ziet ook dat internetverkoop en leegstand in steden om andere invullingen vragen. In iedere stad een winkel lijkt niet meer in die filosofie te passen.

Geen behoefte aan blijven

Onlangs liet wethouder Patrick van der Velden weten constructieve gesprekken te voeren met A.S.R. Vastgoed, de investeringsmaatschappij die eigenaar-beheerder is van het pand. Namens die organisatie laat een woordvoerder weten dat ze ook liever hadden gezien dat deze winkel bleef maar blijkbaar heeft het Kijkshop concern daar geen behoefte aan, ondanks het feit dat dit zeker mogelijk was geweest.

De wethouder laat via de afdeling voorlichting weten de Kijkshop graag te behouden als winkel in Bergen op Zoom. Hij hoopt dat A.S.R. Vastgoed en de winkelketen er samen uitkomen. Op korte termijn lijkt dat geen haalbare kaart. De vastgoedmaatschappij deelt mee zo snel mogelijk een nieuwe invulling voor het gehele pand te willen realiseren en daarin is zeker ruimte voor de Kijkshop formule. De woordvoerster van Kijkshop geeft aan daar geen informatie over te hebben. Het is zeer de vraag of haar werkgever überhaupt op termijn nog geïnteresseerd is in een Bergs filiaal.