Koninklijke onderscheiding voor Arrie Nefs uit Halsteren

BERGEN OP ZOOM / HALSTEREN – In partyhoeve Natuurlijk!Kloof vond vrijdagavond een korpsavond plaats van de Brandweerkorpsen Bergen op Zoom en Roosendaal. Er werden de nodige onderscheidingen uitgedeeld voor jubilea maar locoburgemeester Arjan van der Weegen had ook nog een verrassing. Hij kwam met een boodschap van Zijne Majesteit de Koning.

De locoburgemeester had een Koninklijke onderscheiding bij en was er om vrijwillig brandweerman Arrie Nefst te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Arrie vervulde ruim 23 jaar zijn functie als vrijwillig brandweerman bij de Brandweer Midden- en West Brabant, post Halsteren. Zijn laatste functie daar was 'manschap B', met de rang van 'Hoofdbrandwacht'. Hij behaalde er meerdere diploma's: in 1993 Brandwacht, in 1994 Brandwacht eerste klasse, in 1996 Hoofdbrandwacht en in 2002 Brandweerchauffeur.

Nat pak

Voordat Van der Weegen sprak was er een korte videoboodschap van Burgemeester Petter, die op vakantie is. Hij sprak zijn grote waardering en bewondering uit voor het werk van de brandweermensen. Daarna was toch echt het woord aan de locoburgemeester. Die haalde er een mooie anekdote bij, tekenend door de vrijwilliger Arrie, die vaak wat op de achtergrond blijft maar er staat als het nodig is. Van der Weegen vertelde over een kerstboomverbranding in Halsteren, vele jaren geleden. Uit veiligheidsoogpunt legde de branweer daar altijd al brandslangen klaar, die ook onder druk stonden. Dat ging een keer mis toen een opzetstuk niet goed bleek te sluiten en er een enorme fontein ontstond, vlak bij het publiek. Nefs twijfelde geen moment en dook ondanks de kou de nattigheid in om de zaak te redden. Dat kostte hem een nat pak maar de happening was gered.