Koninklijke onderscheidingen voor brandweerlieden

BERGEN OP ZOOM / HALSTEREN / ROOSENDAAL – Ieder jaar heeft de regionale brandweer een bijeenkomst met de mensen van de korpsen Bergen op Zoom, Moerdijk en Roosendaal. Er wordt dan terug en vooruit gekeken door de organisatie en er worden mensen in het zonnetje gezet. Ook dit jaar weer werden er lintjes opgespeld, deze keer bij vijf mensen uit onze gemeente.

De avond vond plaats in het Roosendaalse wijkcentrum De Bergspil en zowel de nieuwe Roosendaalse burgemeester Han van Midden als onze burgervader Frank Petter waren aanwezig voor het uitreiken van de onderscheidingen. Allen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Door burgemeester Petter zijn onderscheidingen uitgereikt aan:

  • De heer H.C.L.de Weert uit Halsteren: Van 1992 tot heden actief als brandweervrijwilliger in de brandweerpost Halsteren. Hij is werkzaam als Shift coach bij SABIC te Bergen op Zoom.
  • De heer C.L.M. Buijs uit Bergen op Zoom: Hij was van 1981 tot 2002 lid van de vrijwillige brandweerpost Putte en van 2002 tot heden van de brandweerpost Bergen op Zoom. Hij is werkzaam als Shift Supervisor bij SABIC Bergen op Zoom.
  • De heer P.F.M. Hagenaars uit Halsteren: Van 1992 tot heden lid van de vrijwillige brandweerpost Halsteren. Hij is werkzaam als specialist operator bij Heineken Nederland Beheer B.V.
  • De heer A.P.A. de Blaaij uit Bergen op Zoom: Was van 1988 tot 1 november 2019 lid van de vrijwillige brandweer Bergen op Zoom. Hij is werkzaam als exportmedewerker bij Enta B.V.
  • De heer F.J.J. van Oers uit Bergen op Zoom: Sinds 1981 lid van de vrijwillige brandweer Bergen op Zoom. Hij is werkzaam als uitvoerder Energievoorziening Strukton Rail Nederland.

Bron: Gemeente Bergen op Zoom