Kunstenaarsechtpaar Pel zet deuren open voor de buren

HALSTEREN – Zaterdag 29 en zondag 30 augustus houdt kunstenaarsechtpaar Aagje en Peter Pel open dagen in hun nieuwe atelier in Halsteren. Tussen 12.00 en 17.00 uur staat de deuren open van het pand aan het Sintekrijnsputje 48, waar voorheen een peuterspeelzaalwas gevestigd. Bij deze gelegenheid is ook een aantal bronzen beelden van Peter Pel te bezichtigen. Omwonenden en belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te nemen.

"Ons nieuwe atelier aan het Sintekrijnsputje is bijna klaar. De voormalige peuterspeelzaal en de omringende tuin die we van de gemeente hebben gekocht, hebben we de afgelopen maanden opgeknapt en als atelier in gebruik genomen", aldus beeldhouwer Peter Pel. Dat is voor het paar een goede reden om de ingebruikname van het pand te vieren met vrienden en buurtgenoten.

Rust en ruimte om creatief te zijn

Voor Peter en Aagje was de transformatie van peuterspeelzaal tot atelier een groot avontuur. "Het was een gok, midden in een woonwijk kunst te willen gaan maken. Nooit hadden we bedacht dat het zo goed zou voelen, zo veilig en zichtbaar en toch vrij." Het pand met zijn eenvoudige geometrische vormen geeft de kunstenaars volop rust en ruimte om creatief  te zijn. "Een mooier atelier, met tuin, kunnen we ons niet wensen."