Kwekerij ontruimd in Ericalaan, drie mannen aangehouden

BERGEN OP ZOOM – Dinsdagavond meldden rond 19.00 uur meerdere getuigen bij de politie dat er drie mannen hennep in een busje aan het laden waren in de Ericalaan in Bergen op Zoom. Uiteindelijk hebben agenten het voertuig onderschept op de A58, ter hoogte van Heerle.

De drie inzittenden zijn aangehouden op verdenking van overtreding van de opiumwet. Dit betrof een man van 33 uit Tilburg, een man van 24 uit Moergestel en een man van 34 zonder vaste woon- of verblijfplaats. In de bus werden zakken potgrond en resten van hennepplanten aangetroffen.

Stroom afgetapt

De politie is ook de woning aan de Ericalaan binnengedrongen. Daar werden resten van hennepkwekerijen aangetroffen. Drie als kwekerij gebruikte ruimtes zijn leeggehaald en alle aanwezige spullen zijn vernietigd in overleg met de Officier van Justitie. Een erbij gehaalde medewerker van Enexis constateerde dat er buiten de elektriciteitsmeter om stroom was afgetapt, dus de bewoners kunnen een aangifte en een naheffing tegemoet zien.

Twee van de aangehouden verdachten zijn overgebracht naar een politiecel in Breda en worden woensdag verder gehoord over hun betrokkenheid bij de opgerolde kwekerij. De man uit Moergestel is in vrijheid gesteld op last van de Officier. Door de politie zijn dinsdagavond diverse getuigenverklaringen opgenomen van mensen die toen maar ook al eerder zaken hadden waargenomen die niet door de beugel konden.