Langdurig zieke Ylana beleefde welverdiende Opkikkerdag

BERGEN OP ZOOM / ZEEWOLDE (ingezonden mededeling, bewerkt door de redactie) – De Bergse Ylana Verhulst heeft met haar 7 jaar al veel ziekenhuisbezoeken doorstaan. Dit heeft een grote impact op haar leven en de rest van het gezin. Daarom nam Stichting Opkikker ze mee naar een wereld waar die ziekte even géén hoofdrol speelt: de unieke Opkikkerwereld.

Bij aankomst in de Eemhof te Zeewolde mocht Ylana een prinsessenjurk aan. Gelijk was het sprookje begonnen. Eenmaal in haar nieuwe outfit, werd ze opgehaald met een koninklijke koets en naar een paleis gereden. Hier stond een lakei voor haar klaar die ze van alles voorzag. Niks was te gek. De meest lekkere taartjes werden neergezet en Ylana hoefde maar met het gouden belletje te rinkelen, en de lakei stond weer voor haar neus. Ze voelde zich echt een prinses!

Kabouter

Daarna was het tijd om te knuffelen met de meest zachte konijnen en het Opkikker feesthuis werd hun volgende stop. Ze dansten en zongen er op al hun favoriete liedjes, een gezellige boel! Aan het einde van de dag werd nog bezoek gebracht aan een kabouter in een echt kabouterhuis. Met een puntmutsje op begaven ze zich weer in een echt sprookje. 

Stichting Opkikker
Als je kind ziek is, kun je als gezin alle kracht gebruiken, kracht die er soms simpelweg niet (meer) is. Precies waar Stichting Opkikker bij helpt. Met een keten van kracht zetten zij zich elke dag vol overgave in om deze gezinnen -op de momenten dat het er echt toe doet- te ontzorgen en de energie te geven om door te gaan. Met man en macht, met vrijwilligers en enthousiastelingen, met donateurs en sponsors, wordt geholpen om gezinnen met een ziek kind een positieve boost te geven. Vandaag, morgen en volgend jaar. Zo bouwen ze aan een langdurige keten van kracht. Voor zoveel mogelijk gezinnen, zonder verlies van persoonlijke aandacht. Want tegenover ieder persoon die aandacht krijgt, staat iemand die belangeloos aandacht geeft. Samen wordt het verschil gemaakt in de levens die extra kracht en energie nodig hebben.
Meer weten? Klik hier!

Foto: Stichting Opkikker