Lesbrief en vlagwedstrijd Koningsdag voor groepen 5 en 6

BERGEN OP ZOOM – Het bezoek van het koningspaar zit nog fris in het geheugen maar het Oranjecomité Bergen op Zoom maakt zich al op voor Koningsdag. Het comité heeft een lesbrief ontwikkeld voor alle basisschool leerlingen van groepen 5 en 6 in de gemeente. Deze bevat een leerzaam programma, met een bijbehorende ontwerpwedstrijd voor een koningsvlag en een uitleg over Lint voor een Kind. Hiermee maken kinderen kans op leuke prijzen.

De speciale Koningsdag lesbrief is er dit jaar voor de tweede keer. Deze editie heeft als titel 'Er mag gevlagd worden….' en is een vervolg op die van vorig jaar. De gedachte hierachter is dat scholen elk jaar een nieuw onderwerp behandelen, zodat leerlingen steeds wat meer leren over Koningsdag en het Koninklijk Huis, aanvullend op het lesprogramma dat onder meer de kernwaarden van verbondenheid en saamhorigheid én het vlaggenprotocol behandelt.

Ontwerpwedstrijd koningsvlag

Nieuw dit jaar is de ontwerpwedstrijd voor een koningsvlag. Kinderen kunnen als klas of groepje een ontwerp maken voor een koningsvlag en uiterlijk 15 april via e-mail indienen. De drie mooiste vlaggen krijgen een opvallende plaats tijdens de Vlaggenparade op Koningsdag in Bergen op Zoom. Daarnaast zijn er leuke prijzen te winnen.

Lint voor een Kind

In de lesbrief staat ook een uitleg over Lint voor een Kind, een speciaal lintje voor kinderen die iets goeds hebben gedaan. Men kan kinderen aanmelden voor Lint voor een Kind via www.koningsdagboz.nl. De winnende kinderen krijgen op Koningsdag een lintje uitgereikt van burgemeester Petter.

Meer informatie over de lesbrief en vlagontwerp wedstrijd is te vinden op de website.

Foto: Oranjecomité Bergen op Zoom