Lezersbrief: Een racecircuit in Bergen op Zoom

INGEZONDEN LEZERSBRIEF (bewerkt door de redactie)

Frans van Rompaey  heeft zo zijn gedachten over de Kastanjelaan. Er wordt dermate hard gereden dat hij nieuwe mogelijkheden ziet voor onze stad. Lees er meer over in zijn ingezonden brief.

Bergen op Zoom is ziekenhuis Bravis kwijt, maar Circuit Zandvoort wil graag de autoraces terug. De oplossing is nabij: verplaatsen naar de Kastanjelaan in Bergen op Zoom! Daar wordt reeds dagelijks geracet, zonder dat er sprake is van investeringen. Er is zelfs een aantrekkelijke wegversmalling aan het begin van de straat, die velen uitnodigt om stuurmanskunsten te laten zien. Er wordt overwogen om een verbinding te maken met de Parallelweg, waar immers al geoefend wordt.
Mag je officieel maar 30 km rijden; 2,5 keer de toegestane snelheid is niet bijzonder. Heerlijk spannend om te zien (ook de bijna botsingen) en te luisteren naar de gratis spierballentaal die wordt geuit via opengedraaide ramen. Dat heb je niet op Zandvoort.
Het wordt steeds spannender om te kijken en het wakkert aan om mee te doen. Een bijkomend voordeel is dat veel nationaliteiten meedoen aan de staatrace. Waarom zou je je inhouden als er toch niet gehandhaafd wordt? Dan is Zandvoort maar een saaie bedoeling. Misschien toch de moeite om Prins Bernhard jr. maar eens te bellen. Die zal er wel geld in willen steken, die houdt van risico’s.
Tot slot de aanduiding op het bord met snelheid 30 km vervangen door: Schande, Gemeente Bergen op Zoom!
 
Frans van Rompaey