Lezing over het verdwenen kasteel van Wouw

Op donderdagavond 20 oktober zal stadsarcheoloog Marco Vermunt een lezing verzorgen over ‘De terugkeer van het verdwenen kasteel van Wouw’.

Het kasteel van Wouw was bijna verdwenen. Maar zeer weinig mensen wisten waar het ooit had gestaan. Door grootse archeologische opgravingen is de afgelopen jaren dit verdwenen kasteel weer terug in beeld gekomen.

Vanaf de 13e eeuw gold het kasteel van Wouw als een belangrijke woonplaats voor de heren – en later de markiezen van Bergen op Zoom. De oorspronkelijke burcht groeide in de 15e eeuw uit tot een indrukwekkende vesting, met daarbinnen een woonverblijf, ruime tuinen, een gracht, meerdere bijgebouwen en twee grote poortgebouwen. Na belegering, plundering en verval, werd het kasteel vanaf 1605 ontmanteld en verdween het kasteel in de loop der eeuwen uit het beeld. Tot een aantal jaren geleden archeologische opgravingen leidden tot bijzondere ontdekkingen en zeer veel vondsten.

Stadsarcheoloog drs. Marco Vermunt begeleidde deze opgravingen. Hij zal tijdens deze lezing uitleg geven over de bijzondere (her)ontdekking en de bijzondere geschiedenis van het kasteel van Wouw. Vanzelfsprekend zal hij ook aandacht besteden aan enkele van de duizenden archeologische vondsten.

Over de lezing

  • De lezing zal plaatsvinden in Den Enghel, Grote Markt 19, Bergen op Zoom.
  • Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur.
  • De entreeprijs is € 5,00 (SIDS donateurs gratis*).
  • Aanmelden is niet nodig.

*Wist u trouwens dat u al voor maar €20,- per jaar donateur bent van onze Stichting?!