Lijst Linssen aan college: ‘Investeer liever in verkeersveiligheid’

BERGEN OP ZOOM – ‘Leuk hoor, zo’n biobased verkeersbord’, vindt Lijst Linssen. ‘Maar het college kan zich beter druk maken over het grote aantal verkeersongevallen in de gemeente.’ Dat schrijven duoraadslid Maikel de Bekker en raadslid Meino Dam.

De Lijst Linssen fractie is niet heel erg onder de indruk van het vrijdag gepresenteerde biobased verkeersbord, dat wethouder Andrew Harijgens onthulde. “Een mooie primeur en milieuvriendelijk natuurlijk”, schrijven De Bekker en Dam. “Maar Lijst Linssen is meer bezorgd, en dat zou het college ook moeten zijn, over het aantal ongevallen in de gemeente Bergen op Zoom.” Ze hebben er cijfers bijgehaald, waaruit blijkt dat het aantal ongevallen hier al jaren behoorlijk boven het landelijk gemiddelde ligt.  

Alleen maar toegenomen

De partij noemt het ‘schrikbarend’ dat het aantal ongevallen vanaf 2011 alleen nog maar is toegenomen, en snapt niet dat het college “meer tijd heeft om showcases te presenteren via de media waar men zich mee op de borst kan kloppen dan voor het aanpakken van echte problemen cq. gevaren in de gemeente.” De fractie maakt uit de cijfers op dat de aanpak die nu wordt gehanteerd inzake verkeersveiligheid op een aantal fronten mislukt.

Budgetten die zijn ingezet voor de biobased bebording hadden beter besteed kunnen worden aan het verbeteren van de situatie op de weg, stellen Dam en De Bekker. Ze vragen per brief of het college bekend is met de cijfers en al plannen heeft dit te verbeteren. De fractie wil bovendien voorgelicht worden over wat die voornemens dan zijn.

Afbeelding: Pixabay / Tumisu