Lijst Linssen bezorgd over onderhoud bruggen en viaducten

BERGEN OP ZOOM – Sander Siebelink heeft het college aangeschreven omdat zijn partij zich zorgen maakt over de staat waarin in Bergen op Zoom bruggen en viaducten maar ook bepaalde kunstwerken worden onderhouden. Het raadslid wil weten in hoeverre hier werk van wordt gemaakt.

Elders in Nederland ging het een aantal keren mis, schrijft Siebelink. Hij haalt in 2018 en 2019 verschenen alarmerende rapporten aan over de staat van onderhoud van bruggen en viaducten in onder meer Noord-Holland en benoemt specifiek tevens de Merwedebrug. Groot en acuut onderhoud bleek met grote spoed te moeten worden uitgevoerd.

Lokale stand van zaken

Lijst Linssen wil weten of hier alles wél op orde is en vraagt daarom in een brief naar de gesteldheid van kunstwerken, bruggen en viaducten in deze gemeente, onder het motto ‘Veiligheid gaat immers boven alles’. De fractie vraagt of er geregeld inspecties plaatsvinden en met welke frequentie maar wil tevens weten of er mogelijk vaker van die controles nodig zijn. Daarnaast wordt het college gevraagd of de huidige budgetten wel voldoende onderhoud en inspecties toelaten. De partij stelt voor hier onderzoek naar te doen.

Wake-up call

We vroegen raadslid Siebelink of er mogelijk directe aanleidingen zijn voor de zorgen, behalve de rapporten over elders. Die zijn er niet, meldde hij, maar zijn fractie kwam tot de conclusie heel weinig te weten over de staat en veiligheid van de genoemde objecten en stelde daarom wat vragen op. Siebelink: “Misschien gebeurt het wel, maar dan weten we het niet. En als het niet gebeurt, is dit misschien een wake-up call.”

Afbeelding: Pixabay / Sanjit Pandey