Lijst Linssen in de bres voor verkeerszorgen Markiezaten

BERGEN OP ZOOM – Duoraadslid Maikel de Bekker en raadslid Meino Dam hebben het college aangeschreven over de ontevredenheid die heerst bij een aantal bewoners van De Markiezaten. Er zijn een aantal parkeer- en verkeerssituaties helemaal niet in orde, stelt het schrijven.

De klachten gaan met name over gebrek aan parkeerruimte, verkeersoverlast aan de Strandkrab en het nog altijd ontbreken van verkeerslichten. Bewoners hebben laten weten zich niet gehoord te voelen door de gemeente, schrijven De Bekker en Dam namens hun partij. Een in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland gehouden enquête stemt niet vrolijk, vinden de bezorgde bewoners. Die is ingevuld door 28 personen, volgens de opstellers ervan ongeveer een derde van de wijk. De meest terugkerende klacht is de snelheid waarmee er door de wijk gereden wordt

Hoog tijd voor verkeerslichten

Dat er nog altijd geen verkeerslichten zijn aangebracht op de kruising van de Zuiderdreef en Markiezaatsweg, vinden wijkbewoners onbegrijpelijk. En eigenlijk geldt hetzelfde op de plaats waar de Sportlaan op de Markiezaatsweg uitkomt, aldus de brief van Lijst Linssen. Volgens de fractie komen ambtenaren, als ze al reageren, steeds met andere voorwendselen. Omdat het er alleen maar drukker wordt is het hoog tijd voor voorzieningen, dat zou in 2012 al beloofd zijn. De partij roep het college op hier alsnog werk van te gaan maken.

Tevens klagen bewoners over de snelheid waarmee door de wijk wordt gereden. En er is veel sluipverkeer blijkbaar, naast auto’s die van of naar de school en sportclubs rijden. Het levert hier en daar ‘levensgevaarlijke situaties’ op, aldus de brief. Er wordt onder meer gepleit voor verkeersdrempels. Daarnaast rijden veel mensen tegen het verkeer in van en naar de sportclubs en school de Octopus. Daar moet tegen worden opgetreden, vindt de partij. Ook bij het Benedenbaantje en de Ploegstraat wordt het éénrichtingsverkeer vaak geschonden, meldt de brief. Hier is eveneens actie gewenst. Breng ook eens een verkeersdeskundige met de buurt in contact, stelt Lijst Linssen voor.

Parkeerleed

In de wijk staan op een aantal locaties geregeld auto’s op plaatsen die daar niet voor bestemd zijn. Dit levert gevaarlijke situaties op, melden de fractieleden. En dat terwijl er nog woningen worden bijgebouwd. Die krijgen wel een aantal nieuwe parkeerplaatsen maar de vraag is of dat aantal gaat volstaan. Wederom wordt ook hier basisschool De Octopus als één van de oorzaken genoemd. Hierdoor zijn met name overdag parkeerplekken bezet. Het college wordt opgeroepen ook wat te doen aan het tekort aan voldoende ruimte voor al dat blik.

Stockfoto: Pixabay/WikimediaImages