Lijst Linssen pleit voor cameratoezicht in het bos

BERGEN OP ZOOM – Lijst Linssen wil dat er snel werk gemaakt wordt van camerabewaking in de bossen van Bergen op Zoom. Namens zijn partij heeft raadslid Sander Siebelink een motie rondgestuurd over die dringende wens.

De roep om continue bewaking wordt ingegeven door een aantal steeds vaker terugkerende problemen. Met name het dumpen van -veelal drugsgerelateerd- afval in de natuur is een punt van zorg. Dat heeft bovendien geregeld ernstige verontreiniging van het milieu tot gevolg.

Beelden beschikbaar maken voor justitie

Omdat er kennelijk onvoldoende mogelijkheden zijn om de daders nu aan te pakken, hoopt Lijst Linssen dat cameratoezicht hieraan kan bijdragen. Dan moeten de beelden wél door justitie gebruikt mogen worden, stelt de partij. Naast afval dumpen zou dit tevens kunnen helpen bij het bestrijden van andere misdrijven, zoals afrekeningen.

Siebelink en zijn partij voelen zich gesteund in hun idee. Organisaties als Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Brabants Landschap hebben namelijk aangegeven dat cameratoezicht een ondersteunend middel kan zijn in de preventieve en repressieve aanpak van drugsafval. In de brief vraagt het raadslid aan het college om uit te zoeken wat er kan, in samenspraak met andere betrokken organisaties als buurgemeenten, politie en justitie maar wellicht ook de provincie en het Rijk.

Foto: © Pixabay/Peggy & Marco Lachmann-Anke (3rdman_eu)