Lijst Linssen wijst op onveilige situatie door boom Antwerpsestraatweg

BERGEN OP ZOOM – Toine van Steenpaal is duoraadslid voor de commissie Stad en Ruimte bij Lijst Linssen. Hij wijst in een brief, mede ondertekend door fractievoorzitter Ton Linssen, het college op een boom aan de Antwerpsestraatweg die voor veel overlast en gevaarlijke situaties zorgt.

Het gaat om een boom ter hoogte van de Antwerpsestraatweg, nummer 155. Die staat op een nogal ongelukkige plaats, in het trottoir. In de loop der jaren is het een flink exemplaar geworden, dat de bestrating omhoog drukt en het passeren met bijvoorbeeld wat bredere scootmobiels lastig maakt, stelt Lijst Linssen. Straatbewoners seinden de partij in en Toine van Steenpaal ging poolshoogte nemen. Hij schrijft: "In een gesprek met een bewoner ter plaatse is gebleken dat er al menigmaal valpartijen zijn geweest van fietsers, scooterrijders en voetgangers. De tegels op dit stuk versmald trottoir liggen schots en scheef en steken omhoog. Dat is voor gebruikers van een rollator een drama dus die zijn gedwongen om het fietspad op te gaan."

Alleen wat tegels recht gelegd

De wortels maken heel langzaam maar gestaag niet alleen de stoep kapot. Ook de parkeerplaatsen aan de andere kant van het hek, behorende bij een bedrijf, moeten er aan geloven. De bewoners van nummer 151 zeggen eveneens schade te hebben geleden van de boom, maar door een procedurefout richting de gemeente zouden zij nergens aanspraak op kunnen maken.

De gemeente is op de hoogte van de klachten, alsus het schrijven, maar heeft na het eenmalig recht leggen van wat tegels verder geen actie meer ondernomen. Van Steenpaal noemt het 'een absurde situatie' en wijst op de regels die voorschrijven dat een boom minimaal 2 meter van een erfgrens af moet liggen. Zijn partij brengt de situatie onder de aandacht van het college en wil weten of er alsnog iets structureels aan wordt gedaan.

Foto situatie: Toine van Steenpaal